Kurtarma diski oluşturmak için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir:

Harici bir Lion veya Mountain Lion Kurtarma Diski yaratmak için önce bilgisayaranızda yüklü değilse http://support.apple.com/kb/DL1433 adresinden indirmeniz ve indirdiğiniz DMG dosyası içerisinden çıkan “Kurtarma Diski Yardımcısı.app” uygulamasını çalıştırmanız gerekmektedir..

Kullanmak istediğiniz USB belleğinizi bilgisayarınıza takın. (Bu işlem USB Belleğinizdeki tüm bilgileri silecektir.)

Eğer diskimizin hepsini kullanmak istemiyor, ve sadece 1 GB’lık bir alanı ayırarak bu iş için kullanmak istiyorsak Disk İzlencesi uygulamasını kullanarak da 1 GB lık özel bir alan ayırabiliriz. Disk İzlencesi uygulamasını çalıştırdıktan sonra;

Kullanmak istediğimiz harici diski seçiyoruz.

Bir bölüntü (partition) ekliyoruz (2 veya daha fazla bölüntü oluyor) ve en az 1 GB olmasını sağlıyoruz.

Vereceğimiz isim önemli değil, çünkü işlem sonunda “Recovery HD” adını alıyor.

Seçenekler’e tıklayarak “GUID Bölüntüleme Tablosu”nu (GUID Partition Table) seçiyoruz.

Biçim kısmından ise “Mac OS Genişletilmiş (Günlüklü)” işaretliyoruz.

Uygula butonuna tıklayarak, USB belleğimiz içerisinde, 1 GB’lık kullanılabilir yeni bir alan yaratıyoruz.

iPad cihazınızı sıfırlama işlemi aşağıdaki yönergeleri izleyerek yapmanızı öneririz.Cihazınızı sıfırlamadan önce önemli bilgilerinizin yedeğini almayı lütfen unutmayınız.

-iPad cihazınızı iTunes kurulu bilgisayarınıza usb kablosu ile bağlayınız.iPad cihazınızı tamamen kapattıktan sonra yukarıdaki açma kapama tuşuyla birlikte ekranın altında bulunan home tuşuna aynı anda basılı tutatarak Elma logosu gelince açma kapama tuşundan elinizi çekerek beklemeniz gerekmektedir.

-iTunes yazılımında iPad’in isminin üzerine tıkladığınızda Restore(Geri Yükle) butonuna tıklamanız halinde cihazınız sıfırlanacaktır.

Yeni iPad’in yeniliklerinden Kişisel Erişim Noktası (Personal Hotspot) özelliğinin aktif olabilmesi için GSM operatörünün bu özelliği destekliyor olması şarttır. Eğer bu destek GSM operatöründe sağlanmıyor ise Yeni iPad’in ayarlar bölümünde bu seçenek çıkmayacaktır.

Şifrenizi resetlemeniz için aşağıdaki yönergeleri sırasıyla uygulamanız gerekecektir.

1- Öncelikle elimizde bilgisayarımızın bir başlangıç (install) DVD’si olması gerekiyor. Bu DVD ile bilgisayarınızı başlatın ( DVD takılıyken Alt tuşuna basarak bilgisayarı açın)

2- Basılı şekilde biraz beklediğinizde karşınıza bilgisayarınızın HD ikonu ve hemen yanında DVD ikonunu göreceksiniz. DVD ikonunu seçip sağ alttaki oku tıklayın.

3- Bilgisayarınız sürücüde olan DVD’den açılacaktır. Bu şekilde açılan bilgisayarın masaüstüne Mac OSX dil seçeneği penceresi gelir.

4- Bu penceredeki normalde seçili olan “Use English as the main language” seçeneğinde bırakıp sağ alttaki oku tıklayın.

5- Bu kez karşınıza “Welcome to the Mac OSX Installer” penceresi çıkar. Sağ alttaki “Continue” butonunu tıklayın.

6- Karşınıza çıkan pop-up penceredeki “Agree” seçeneğini tıklayıp devam edin.

7- “Select a Destination” penceresi ile karşılaşacaksınız. Bu pencereyken “Utilities” menüsünden “Reset Password” u seçin.

9- Bu işlemi yaptıktan sonra karşınıza Reset Password penceresi çıkar. Pencerenin üst bölümündeki ilgili HD’yi seçin. Hemen altındaki pop-up menüden sistem account’unuzu seçin.

10- Şimdi sizin yapmak istediğiniz asıl işleme sıra gelmiştir. “Enter a new password for this user” bölümüne bundan sonra kullanmak istediğiniz şifreyi girin. “Reenter the new password for this” bölümüne ise girmiş olduğunuz yeni şifrenizi bir kez daha girin. Bunun dışında size daha sonra şifrenizi hatırlatacak bir referans istiyorsanız, “Enter a new password hint for this user” bölümüne bu referans anahtar sözcüğünüzü yazın. Tüm bunları eksiksiz yaptıktan sonra sağ alttaki “Save” butonunu tıklayın.

İşleminiz tamamlandı. Şimdi Installer menüsünden Quit deyip çıkmanız gerekmektedir. Size ne yapmak istediğinizi sorar. Yeniden başla (Restart) deyip bilgisayarınızı başlatın.

OS X Mountain Lion v10.8.4 veya sonrası

Wi-Fi sorunlarını belirlemek ve çözümlemek için OS X Mountain Lion v10.8.4 ve sonraki sürümlerde bulunan Kablosuz Tanılamayı kullanın. Daha fazla bilgi için lütfen Kablosuz Tanılama Hakkında makalesine bakın.

OS X v10.7 Lion ve Mac OS X v10.6

Not: Bu makaledeki ekran görüntüleri ve özel menü tercihleri OS X Lion v10.7 ve sonrası için geçerlidir. AirPort’un Wi-Fi yerine Sistem Tercihleri Ağ bölmesi gibi yerlerde görüntülenmesi dışında, konseptler Mac OS X v10.6 Snow Leopard için de aynıdır.

Hazırlık

İlk olarak sorunun ne olduğunu belirleyin. Sorunun ne olduğunu bilmek, doğru sorun giderme adımlarını uygulamanıza yardımcı olur.

1. Sorun birden fazla Wi-Fi device aygıtında ortaya çıkıyor mu?

  • Wi-Fi sorunları, söz konusu ağ veya bu ağa bağlanan Wi-Fi bilgisayarla ilişkili olabilir. Genellikle, bilgisayarlar veya aygıtlar (Apple TV ya da iPhone gibi) Internet’e sorunsuz bağlanabiliyorsa, Wi-Fi yönelticiniz muhtemelen sorunsuz çalışmaktadır.
  • Sadece bir Wi-Fi aygıtınız varsa, bu makaleyle devam edin.

2. Yazılımınızın güncel olduğundan emin olun.

  • Mac’iniz için tüm mevcut yazılım güncellemelerini yükleyin.
  • Üçüncü taraf Wi-Fi yöneltici kullanıyorsanız, en son firmware’in yüklendiğini doğrulamak için üreticiyle iletişim kurun. Bir güncelleme varsa firmware’i yükseltmek için üreticinin yönergelerini uygulayın.
  • Apple Wi-Fi baz istasyonu firmware’inizin güncel olup olmadığını belirlemek için, Yazılımınızı güncelleme makalesine bakın.

3. Bağlantıları kontrol edin.

  • Bazı ağ sorunları gevşemiş ve çıkmış kablolardan kaynaklanabilir. Modeminizle Wi-Fi yönelticiniz arasındaki tüm Ethernet ve güç kablolarının doğru olduğunu kontrol edin. Yöneltici ve modem gibi aygıtların açık olduğunu kontrol ederek, Ethernet kablolarının çıkarılarak dikkatlice yeniden bağlanması ve/veya hasarlı Ethernet kablolarının değiştirilmesi, sorunun daha fazla sorun giderme adımı uygulamadan çözülmesini sağlayabilir.

4. Aygıt için önerilen ayarları kullandığınızı doğrulayın.

  • Wi-Fi yönelticiler ve erişim noktaları için önerilen ayarlar makalesine bakın.

5. Ağ aygıtlarını yeniden başlatın.

Modeminizi veya yönelticinizi kapatıp birkaç saniye bekledikten sonra tekrar açmanız sorunun daha faza sorun giderme adımı uygulamadan çözülmesini sağlayabilir. ISS’nizden aynı zamanda telefon servisi alıyorsanız, modeminizdeki güç döngüsü Internet servisinin bozulmasına neden olabilir. Modeminiz sıfırlanır veya kapanırsa, telefon servisinizin düzeltilmesi için ISS’nizle iletişim kurmalısınız. Internet veya telefon servisinizdeki istenmeyen gecikmeleri önlemek için ISS’nizle birden fazla yöntemle (cep telefonu gibi) iletişim kurun.

Sorun Giderme

Wi-Fi belirtisinin altında görüntülenen çözüm bağlantısını tıklayın.

Belirti: Mac’im Internet’e bağlanmıyor

  • Web sayfaları Safari veya diğer web tarayıcılarda görüntülenmiyor. Bu sayfalar boş olabilir veya “Internet’e bağlı değilsiniz” uyarısı görüntülenebilir.
  • Mail, iChat veya App Store gibi Internet uygulamaları sunucularına bağlanamamaktadır.

Not: Yönelticiler bazı Internet servislerine (Mail gibi) izin verirken, diğer servislerin (web tarayıcılar gibi) Internet’i kullanmasını önleyecek şekilde yapılandırılabilir. Ağınızın bu şekilde yapılandırılıp yapılandırılmadığından emin değilseniz, ağ yöneticinizle iletişim kurun. Ağınız bu şekilde yapılandırılmamışsa ve bazı Internet uygulamaları çalışırken diğerleri çalışmıyorsa, sorun muhtemelen Wi-Fi ağınızdan kaynaklanmamaktadır.

Çözüm

Bilgisayarınız çevrimiçi olamıyorsa, şu adımları kullanın.

1. Wi-Fi aygıtınızın açık olduğundan emin olun.

Mac OS X, kullanmak istemediğinizde Wi-Fi (AirPort) kartınızı tamamen kapatmanıza olanak sağlar. Bazı durumlarda, Wi-Fi kartı kaza sonucu kapatılabilir. Wi-Fi arabiriminiz açık ve Wi-Fi ağına bağlıysa, Wi-Fi menüsü kalın harflerle görüntülenir. Wi-Fi menüsü ekranın sağ üst köşesinde yer alır.

ht4628_01-tr

Menü yukarıdaki gibi görüntüleniyorsa, bilgisayarınız Wi-Fi ağına bağlıdır. Aşağıdaki 2. adıma geçin.
Wi-Fi kapalıya, menüde Wi-Fi’yi Aç‘ı seçin.
Not: Wi-Fi menü simgesinde ünlem işareti görüntüleniyorsa, bu makaleye bakın.
Simge menü çubuğunda hiç görüntülenmiyorsa, Apple menüsünden Sistem Tercihleri‘ni seçin. Ağ simgesini tıklayın ve ardından Wi-Fi’yi seçin. “Wi-Fi durumunu menü çubuğunda göster”in yanındaki onay kutusunu işaretleyin.

ht4628_02-tr

1. Wi-Fi arabiriminiz Sistem Tercihleri’nde görüntülenmiyorsa, Wi-Fi kartınızın Mac tarafından algılandığından emin olun. Bilgisayarınızda OS X Lion yüklüyse, bilgisayarınızla birlikte gelen yükleme ortamından veya HD Kurtarma‘dan başlatın. Bilgisayarınız kullanılabilir ağlara erişebilmelidir.

2. Yine de çevrimiçi olamıyorsanız, bilgisayarınızın doğru Wi-Fi ağına bağlandığından emin olun.
Wi-Fi ağınız Wi-Fi menüsünde listelenmelidir. Mac’inizin ilişkilendirildiği Wi-Fi ağı aşağıda görüntülenen şekilde işaretlenmiştir:

ht4628_03-tr

Seçilmemişse, ağınızı seçin. Wi-Fi ağınızın güvenliği parolayla sağlanıyorsa, aşağıda gösterilen şekilde parola girmeniz istenir.

ht4628_03-003-tr

Not: Ağ parolanızı bilmiyorsanız, Wi-Fi ağınızın yöneticisiyle iletişim kurmalısınız. Ağınızın yöneticisi/sahibiyseniz,ağınızın parolasını tanımlamak için yönelticinizi yapılandırmanız gerekebilir.

Wi-Fi ağınız listede görüntülenmeyebilir. Ağınız kapalıysa, ağ adını yayınlamayacaktır. Wi-Fi ağına katılmak için Wi-Fi menüsünde Başka Bir Ağa Katıl‘ı seçin. Ağ adını ve güvenlik ayarını girmeniz istenir.

ht4628_04-003-tr

Ağınızın adını girin ve ağınızın kullandığı Güvenlik ayarını seçin.

Ağınız, Wi-Fi ağ listesinde hala görüntülenmiyorsa, uyumsuz bir Wi-Fi standardı kullanıyor olabilirsiniz. Mac’lerin büyük bölümü tüm sık kullanılan Wi-Fi standartlarını destekler. Mac’inizin hangi standartları desteklediğini öğrenmek için Ağ İzlencesi‘ni kullanın. Ağ arabirimini Wi-Fi olarak ayarlayın ve “Model:” bölümünden sonra listelenen bilgileri inceleyin.

ht4628_06-tr

3. Bilgisayarınız doğru Wi-Fi ağına katıldığı halde çevrimiçi olamıyorsanız, Sistem Tercihleri’nin Ağ bölmesinde TCP/IP ayarlarınızı kontrol etmelisiniz.

  • Apple menüsünde Sistem Tercihleri‘ni seçin.
  • Görüntü menüsünden Ağ öğesini seçin.
  • Wi-Fi’yi seçin ve ardından ekranın sol alt köşesinde bulunan İleri Düzey düğmesini tıklayın.
  • Ekranın üst kısmında bulunan TCP/IP sekmesini seçin.
  • Pencereniz şu şekilde görüntülenmelidir (IPv4 yapılandırmanız farklı olabilir ve IPv4 adresiniz kesinlikle faklı olacaktır):

ht4628_10-tr

  • IPv4 adresi yok uyarısı görüntüleniyor veya IP adresi “169.254.xxx.xxx” ile başlıyorsa, “DHCP Ayarlarınızı Yenileyin”i tıklayın.
  • Wi-Fi ağınız için doğru TCP/IP ayarlarını belirlemek amacıyla ağ yöneticinize danışın. TCP/IP ayarları düzeltilmediği sürece, bilgisayarınız çevrimiçi olmayacaktır.
  • TCP/IP ayarlarınız doğru göründüğü halde bilgisayarınız Internet’e bağlanamıyorsa DNS sekmesini kontrol edin. Bu sekme için aşağıdaki bölüme bakın. DNS, IP adreslerini URL’lere dönüştüren veya tersini uygulayan bir Internet servisidir. Doğru DNS yapılandırması bilgisayarınızın Apple sunucularının özel IP adreslerini girmeden www.apple.com/tr adresine bağlanmasına olanak sağlar.

ht4628_08-tr

  • DNS adresleri için ISS’nizle iletişim kurabilir veya herkese açık bir hizmet tarafından sağlanan DNS’i kullanabilirsiniz. Yeni bir DNS adresi eklemek için, + düğmesini tıklayın ve bu DNS’in IP adresini girin.

4. Mac’inizde Ethernet bağlantı noktası varsa yönelticinize Ethernet ile bağlanmayı deneyin. Wi-Fi yönelticinizden gelen Ethernet kablosunu doğrudan bilgisayarınıza bağlayın.

5. Wi-Fi yönelticiyle mesafenizi kontrol edin ve parazitin etkisini azaltın. Bilgisayarınız Wi-Fi yönelticiden çok uzaksa veya ortamınızda çok fazla Wi-Fi paraziti mevcutsa, bilgisayarınız Wi-Fi ağını doğru şekilde algılamayabilir. Wi-Fi ağınızın kapsama sınırlarını kontrol etmenin en kolay yolu, bilgisayarınız ile Wi-Fi yönelticinizi birbirine yakınlaştırmak ve iki yöneltici ile bilgisayar arasında engel bulunmadığından (duvarlar, dolaplar, vb.) bulunmadığından emin olmaktır.Parazit, nedenler ve çözümleri hakkında daha fazla bilgi almak için, Olası kablosuz parazit kaynaklarımakalesine bakın.

6. Başka bir Wi-Fi ağına bağlanmayı deneyin.
Bilgisayarınız başka bir Wi-Fi ağına bağlandığında bir belirti sergilemiyorsa, sorun ağ yönlendiriciniz veya ISS’nizden kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda, yönelticinizin üreticisiyle veya ISS’nizle iletişim kurmalısınız

Belirti: Wi-Fi ağı yavaş görünüyor

  • Yayınlanan filmler atlıyor veya duraklıyor.
  • iTunes veya diğer indirmelerin tamamlanması çok uzun sürüyor.
  • Web sayfaları hızlı şekilde yüklenmiyor.

Çözüm

Bilgisayarınızın Internet erişimi yavaşsa, ağınızın doğru Wi-Fi standartlarını desteklediğinden emin olun. 802.11n, en yüksek Wi-Fi hızlarını sağlar. Diğer standartlar da hızlıdır ancak bilgisayarınızın mevcut seçenekler arasında en hızlı protokolü kullandığını doğrulayın.

1. Wi-Fi menüsünü tıklatırken Option tuşunu basılı tutun.

ht4628_09-tr

PHY Modu satırı bilgisayarınızın Wi-Fi ağına bağlanmak için kullandığı protokolü gösterir. Bu satırda beklenen şekilde 802.11 protokolü görüntüleniyorsa, Wi-Fi yönelticinizin ayarlarını kontrol etmelisiniz. Yönelticinizin yapılandırılmasına yönelik daha fazla bilgi için yöneltici üreticinize danışın.

2. Diğer etkin ağ servislerini etkisizleştirin. Etkin ağ servisleri mevcut bant genişliğini bir bölümünü kullanır. Bu ağ servislerine örnek olarak dosya sunucuları, video yayını, çevrimiçi oyunlar vb. gösterilebilir. Bu servisler kullanımdayken diğer servislerin yavaşlamasına sebep olabilirler. Diğer uygulamaların hızını artırmak için kullanılmayan ağ uygulamalarını kapatın. Ağınıza bağlanan diğer bilgisayar ve aygıtların düşük performansa katkıda bulunabileceğini unutmayın. Wi-Fi ağınızla ilişkilendirilen bilgisayarın düşük performansa neden olup olmadığından emin değilseniz, bilgisayarı kapatmayı veya ağ bağlantısını kesmeyi deneyin.

3. Varsa, WPA2 Kimlik Doğrulama kullanın. WPA2, Wi-Fi uyumluluğu açısından en yüksek standartları karşılar ve modern Wi-Fi ağlarına en yüksek hızları sağlamak için kullanılmalıdır. Diğer kimlik doğrulama yöntemleri Wi-Fi ağınızın performansını azaltabilir. Wi-Fi yönelticiniz tarafından sunulan kimlik doğrulama yöntemini değiştirmek için, yöneltici üreticisiyle iletişim kurun.

4. Wi-Fi yönelticiyle mesafenizi kontrol edin ve parazitin etkisini azaltın. Bilgisayarınız Wi-Fi yönelticiden çok uzaksa veya ortamınızda çok fazla Wi-Fi paraziti mevcutsa, bilgisayarınız Wi-Fi ağını doğru şekilde algılamayabilir. Wi-Fi ağınızın kapsama sınırlarını kontrol etmenin en kolay yolu, bilgisayarınız ile Wi-Fi yönelticinizi birbirine yakınlaştırmak ve iki yöneltici ile bilgisayar arasında engel bulunmadığından (duvarlar, dolaplar, vb.) bulunmadığından emin olmaktır.
Parazit ve çözümleri hakkında daha fazla bilgi almak için Olası kablosuz parazit kaynakları makalesine bakın.

5. Başka bir Wi-Fi ağına bağlanmayı deneyin. Bilgisayarınız başka bir Wi-Fi ağına bağlandığında bir sorunsuz çalışıyorsa, sorun ağ yönlendiriciniz veya ISS’nizden kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda, yöneltici üreticinizle veya ISS’nizle iletişim kurun.

Belirti: Ağ beklenmedik şekilde düşüyor

  • Mac’iniz, Wi-Fi ağınıza güvenilir şekilde bağlı kalmayabilir.
  • Mac’iniz kullanım sırasında Internet erişimini durdurabilir.

Çözüm

Bilgisayarınız ile Wi-Fi ağı arasındaki bağlantı beklenmedik şekilde kesiliyorsa şu adımları kullanın.

1. Wi-Fi yönelticiyle mesafenizi kontrol edin ve parazitin etkisini azaltın.
Bilgisayarınız Wi-Fi yönelticiden çok uzaksa veya ortamınızda çok fazla Wi-Fi paraziti mevcutsa, bilgisayarınız Wi-Fi ağını doğru şekilde algılamayabilir. Wi-Fi ağınızın kapsama sınırlarını kontrol etmenin en kolay yolu, bilgisayarınız ile Wi-Fi yönelticinizi birbirine yakınlaştırmak ve iki yöneltici ile bilgisayar arasında engel bulunmadığından (duvarlar, dolaplar, vb.) bulunmadığından emin olmaktır.
Parazit ve çözümleri hakkında daha fazla bilgi almak için Olası kablosuz parazit kaynakları makalesine bakın.

2. Başka bir Wi-Fi ağına bağlanmayı deneyin. Bilgisayarınız başka bir Wi-Fi ağına bağlandığında bir sorunsuz çalışıyorsa, sorun ağ yönlendiriciniz veya ISS’nizden kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda, yöneltici üreticinizle veya ISS’nizle iletişim kurun.

Belirti: Bilgisayarım yeniden başlatıldıktan veya uykudan uyandırıldıktan sonra Internet’e bağlanmayabiliyor

  • Bilgisayarınız uykudan uyarıldığında veya yeniden başlatıldığında, Wi-Fi ağına bağlı olmadığını gösterebilir.
  • Başlatma veya uyanma işleminden sonra, bilgisayarınız ağa bağlı olduğunu göstermesine rağmen, Internet’e bağlanmayabilir.

Çözüm

Bilgisayarınız istenen Wi-Fi ağına otomatik olarak bağlanmıyorsa şu adımları kullanın.

  • Sistem Tercihleri’nin Ağ bölmesinde TCP/IP ayarlarınızı kontrol edin. “DHCP ayarlarını yenile” düğmesini tıklayın.
  • Apple menüsünde Sistem Tercihleri‘ni seçin.
  • Görüntü menüsünden Ağ öğesini seçin.
  • Wi-Fi’yi seçin ve ardından ekranın sol alt köşesinde bulunan İleri Düzey düğmesini tıklayın.
  • Ekranın üst kısmında bulunan TCP/IP sekmesini tıklayın.
  • “DHCP ayarlarını yenile” düğmesini tıklayın.

ht4628_10-tr

2. Wi-Fi sekmesini seçin ve Tercih Edilen Ağlar listesini görüntüleyin.

  • Her bir ağı seçin ve bu ağları Tercih Edilen Ağlar listesinden çıkarmak eksi (-) işaretini tıklayın.

2. Tamam’ı tıklayın ve Ağ tercihlerini kapatın.

ht4628_11-tr

3. Anahtar Zinciri Erişimi İzlencesi’ni kullanarak depolanan ağ parolalarınızı kaldırın.

  • /Uygulamalar/İzlenceler konumundan Anahtar Zinciri Erişimi’ni açın. Pencereniz şu şekilde görüntülenir:

ht4628_12-tr

  • AirPort parolanızı oturum açma anahtar zincirinden kaldırın: Anahtar Zinciri yan çubuğunda “oturum açma” anahtar zincirini seçin. Anahtar zinciri öğelerini türe göre sıralamak için “Tür” sütununu tıklayın. Şu türdeki tüm girişleri kaldırın: “AirPort ağ parolası”.
  • AirPort parolanızı Sistem anahtar zincirinden kaldırın: Anahtar Zinciri yan çubuğunda “Sistem” anahtar zincirini seçin. Anahtar zinciri öğelerini türe göre sıralamak için “Tür” sütununu tıklayın. Şu türdeki tüm girişleri kaldırın: “AirPort ağ parolası”.
  • Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  • Not: Yukarıdaki adımları Wi-Fi ağ parolalarınızın kaldırılmasına neden olur. Bu parolaları bilmiyorsanız veya ağınızda erişimi engellemeye yönelik parola kullanmıyorsanız, ağ yöneticinizle iletişim kurun.
  • Wi-Fi ağınıza katılın. Ağınızda parola koruması mevcutsa, bu parolayı yeniden girmelisiniz.

Bulgular

iPhone, iPad veya iPod touch bazen düğmelere, anahtarlara veya dokunmatik ekran girişine yanıt vermeyebilir ve aşağıdaki belirtilerden biri veya daha fazlası söz konusu olabilir:

  • Ana Ekran düğmesine bastıktan sonra Ana ekrana geri dönmüyor
  • Uyku/Uyanma düğmesine bastıktan sonra uyku modundan çıkmıyor
  • Herhangi bir düğmeye bastığınızda açılmıyor
  • Başlangıçtan sonra Apple logosu ekranı geçilemiyor
  • Donmuş veya yanıt vermiyor gibi görünüyor
  • “Kilidi aç” veya “Kapat” özellikleri kullanılamıyor

Çözüm

1. Tek bir uygulama açıkken yanıt vermiyorsa veya yanıt vermeyi durduruyorsa bu uygulamayı kapanmaya zorlayabilirsiniz.
2. Aygıt yanıt vermiyorsa veya belirli denetimler beklendiği gibi çalışmıyorsa aygıtınızı yeniden başlatın.
3. Aygıt yanıt vermez durumda kalıyorsa veya hiçbir şekilde açılmıyorsa aygıtınızı sıfırlayın.
4. Görüntü yoksa veya ekran siyah kalıyorsa, aygıtın açılmaya yetecek kadar şarjı olduğunu doğrulayın:

      1. iPad kullanıyorsanız, aygıtınızla birlikte verilen USB Güç Adaptörü’ne bağlı olduğundan emin olun.
      2. En az yirmi dakika şarj ettikten sonra normal bir şekilde başlatılıp başlatılmadığına bakın.
      3. Ekranda görüntü yoksa, aygıtı uyandırmak için Uyku/Uyanma düğmesine basın.
      4. Ekranda kırmızı pil simgesi görüntüleniyorsa, pil tam olarak şarj olanak kadar aygıtı şarj etmeye devam edin. iPhone ve iPod touch‘ı veya iPad‘i şarj etme ile ilgili daha fazla bilgi edinin.

5. Yukarıdaki adımlar sorunu çözmüyorsa veya ekran siyahsa ya da Apple logosu ekrandan gitmiyorsa, iTunes ile geri yüklemeyi deneyin:

      1. Aygıtı bilgisayarınıza bağlayın ve iTunes’u açın.
      2. Aygıt iTunes’da görünüyorsa, Özet bölmesinde Geri Yükle’yi seçip tıklayın. iOS yazılımını geri yükleme hakkında daha fazla bilgi edinin.
      3. Aygıt iTunes’da görünmüyorsa aygıtı kurtarma moduna geçmeye zorlamayı deneyin ve sonra geri yükleyin.

Mail’de sorun yaşıyorsanız lütfen önce bu sorun giderme adımlarını uygulayın.

iOS aygıtınıza bir e-posta hesabı eklemek için bu adımları uygulayın.

1. Ayarlar’a dokunun.

ht4810-home_screen-tr

2. Aşağıya ilerleyin ve Mail, Kişiler, Takvimler öğesine dokunun.

ht4810-settings-001-tr

3. Hesap Ekle’ye dokunun.

ht4810-mail_contacts_calendars-001-tr

4. E-posta sağlayıcınızı seçin.

ht4810-settings-001-tr

E-posta sağlayıcınızı listede görmüyorsanız, Diğer > Mail Hesabı Ekle öğesine dokunun.

Hesabınızı yapılandırmak için ekrandaki adımları izleyin ve ilgili bilgileri sağlayın.

Başka e-posta hesapları eklemek için yukarıdaki adımları tekrarlayın.

Apple en çok kullanılan e-posta servis sağlayıcılarından oluşan bir veritabanı tutar. iOS kurulum sırasında aygıtınızda bu ayarları otomatik olarak yapılandırır. iOS bu ayarları yapılandırmazsa ve nasıl ayarlanacağını bilmiyorsanız, lütfen e-posta sağlayıcınıza başvurun ve aşağıdaki bilgilerin tümünü iletin.

E-posta Ayarlarım E-posta adresim: E-posta sağlayıcım:Gelen Posta Sunucusu Ayarları Hesap türü (POP veya IMAP): Gelen Posta Sunucusu: Kullanıcı Adı: Parola: Gelen sunucusu bağlantı noktası numarası: Gelen sunucusu SSL’i destekliyor mu? (evet veya hayır): Giden Posta Sunucusu Ayarları Giden posta sunucusu: Kullanıcı adı: Parola: Giden sunucusu bağlantı noktası numarası: Giden sunucusu SSL’i destekliyor mu? (evet veya hayır)

Ek Bilgiler

iOS aygıtınıza bir e-posta eklemek için e-posta servis sağlayıcınızdan bir e-posta adresiniz ve parolanız olması gerekir.

Bulgular

Bu makale iPhone, iPad veya iPod touch’ınızı kullanırken karşılaşabileceğiniz Mail sorunlarını giderme adımları sağlar.

Çözüm

Önce temel sorun giderme adımlarını deneyin

1. Safari’ye dokunun ve bir web sayfası yüklemeyi deneyin (herhangi bir web sayfası olabilir). Web sayfası yükleyebiliyorsanız aygıtınızın Internet erişimi var demektir. Web sayfası yükleyemiyorsanız bu sorun giderme adımlarını izleyin.

  • Varsa alternatif bir Internet bağlantısı kullanmayı deneyin:

– Farklı bir Wi-Fi bağlantısı deneyin.
– iOS aygıtınızın·aktif bir hücresel veri planı varsa Ayarlar > Wi-Fi‘a dokunun ve Wi-Fi’yi etkisizleştirin.
– Etkilenen e-posta hesabı Internet sağlayıcınız tarafından sağlandıysa, ev Wi-Fi ağınıza bağlandığınızda sorunun çözülüp çözülmediğine bakın.*

2. Hesabın aktif, parolanın doğru olduğunu onaylamak için e-posta sağlayıcınızın web sitesinde oturum açın.
3. iOS Aygıtınızı yeniden başlatın.
4. Etkilenen e-posta hesabını aygıtınızdan silin.

        Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvimler öğesine dokunun.

Etkilenen e-posta hesabını seçin ve Hesabı Sil’e dokunun.

Hesabınızı yeniden ekleyin.

Belirli sorunlar

Uyarı: “Posta alınamıyor”

Bu sorun genellikle yanlış paroladan kaynaklanır. Doğru parolayı girdiğinizden emin olun. E-posta servis sağlayıcınızla iki adımlı doğrulamayı etkinleştirdiyseniz, iOS aygıtınız için özel bir parola gerekip gerekmediğini öğrenmek için lütfen sağlayıcınıza başvurun.
Uyarı: “İleti Taşınamadı”

1. Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvimler’e dokunun, sonra da etkilenen postayı seçin.
2. Hesap’a dokunun.
3. İleri Düzey’e dokunun.
4. Silinen Posta’ya dokunun ve Çöp Sepeti olarak ayarlandığından emin olun.
5. Değişikliklerinizi yaptıktan sonra İleri Düzey > Hesap, sonra da Bitti’ye dokunun.

      Not: Sorun yine de çözülmediyse, 1’den 3’e kadarki adımları tekrarlayın ve sonra IMAP Yol Öneki’ne, ardından da Gelen Kutusu’na dokunun. İşiniz bittiğinde Hesap’a, sonra da Bitti’ye dokunun.

Uyarı: “MFMessageErrorDomain hatası 1032”

1. Bu sorunu çözmek için e-posta adresinizi kaldırım ve sonra yeniden ekleyin. Bunu yapmak için Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvimler‘e dokunun.
2. Etkilenen e-posta hesabını seçin.
3. Hesabı Sil’e dokunun.
4. Hesabınızı yeniden ekleyin.

Bulgular

E-postanıza erişemediğinizde veya iCloud e-posta adresinizle ileti gönderip alamadığınızda iCloud Mail sorunlarını gidermek için bu makaledeki adımları kullanın.

Çözüm

Mac’inizde, bu makaledeki iCloud Mail sorun giderme adımlarını denemeden önce en son OS X güncellemeleriniyüklediğinizden emin olun. Yeni iCloud Mail hesapları OS X v10.7.5 veya sonraki sürümleri gerektirir. (iCloud sistem gereksinimleri hakkında daha fazla bilgi edinin.)

Tümünü Genişlet | Tümünü Daralt

iCloud.com adresinde iCloud Mail’e erişemiyorsanız

  1. iCloud Mail’i etkileyen bilinen sorunlar olup olmadığını öğrenmek için Sistem Durumu sayfasını kontrol edin.
  2. Desteklenen bir tarayıcı kullandığınızdan ve tarayıcınızın güncel olduğundan emin olun: Apple () menüsünden Yazılım Güncellemesi’ni seçin ve varsa güvenlik ve OS X güncellemelerinin yanı sıra mevcut Safari güncellemelerini de yükleyin. Diğer tarayıcıların güncellenmesiyle ilgili yönergeler, söz konusu tarayıcıların yerleşik veya çevrimiçi yardımında bulunabilir.
  3. iCloud Mail sorununuz yalnızca belli bir tarayıcıyı kullanırken oluşuyorsa, bu tarayıcının önbelleğini temizlemeyi deneyin:
    • Safari 6 veya daha sonraki sürüm: Safari menüsünden Safari’yi Sıfırla öğesini seçin, “Tarihçeyi sil” onay kutusunu işaretleyin ve Sıfırla’yı tıklayın. Alternatif olarak, Geliştirme > Önbellekleri Boşalt öğesini de seçebilirsiniz (Geliştirme menünüz yoksa, Safari > Tercihler seçimini yapın, İleri Düzey öğesini tıklayın ve “Geliştirme menüsünü menü çubuğunda göster” onay kutusunu işaretleyin).
    • Safari 5 ve önceki sürümler: Safari menüsünden Önbelleği Boşalt’ı seçin.
    • Diğer tarayıcılar: yönergeler tarayıcının yerleşik veya çevrimiçi yardım bölümünde bulunur.
  4. iCloud Mail servisinize bir konumdan veya Internet bağlantısından erişmekte sorun yaşıyor ancak diğerlerinden erişebiliyorsanız, Internet Servis Sağlayıcınıza veya ağ yöneticinize başvurun. Bazı Internet konfigürasyonları isteyerek veya istemeyerek iCloud Mail gibi belli web sitelerine veya servislerine erişimi engeller.

 OS X Mail’de posta gönderemiyorsanız

OS X Mail’de iCloud e-posta adresinizden bir ileti gönderirken bu uyarıyı veya benzer bir uyarı alırsanız

“Bu ileti gönderilemedi ve gönderilinceye kadar Giden Kutusunda kalacaktır. Bu hatanın nedeni: Bu ileti, server name SMTP sunucusuyla gönderilmeye çalışılırken bir hata oluştu.

  1. OS X Mail’de, Posta menüsünden Tercihler’i seçin.
  2. Tercihler penceresinde Hesaplar öğesini tıklayın.
  3. Hesaplar listesinden iCloud hesabınızı seçin.
  4. Hesap Bilgileri sekmesini tıklayın.
  5. Giden Posta Sunucusu (SMTP) açılır menüsünden iCloud hesabınızı seçin. Örnek: “Deniz Paker (iCloud)”.

Not: Giden Posta Sunucusu (SMTP) menüsünde SMTP Sunucu Listesini Düzenle komutu da vardır. Bu komutu seçerseniz iCloud SMTP sunucusunun düzenlenebilir sunucular arasında olmadığına dikkat edin. Bu normaldir.

Büyük bir dosya ekliyorsanız

İleti ekleri e-posta servis sağlayıcınız veya alıcının e-posta servis sağlayıcısının izin verdiği maksimum boyutu aşamaz. Maksimum boyut servis sağlayıcıya göre değişiklik gösterir. Göndermeden önce dosyayı sıkıştırmayıdeneyin veya gönderme işlemi ile ilgili bir sorun olmadığını doğrulamak için iletinizi ek olmadan gönderin.

Alıcınız iletinizi almazsa

  1. Bir iletiyi gönderdikten sonra Gelen Kutunuzda “bilinmeyen adres” veya “teslim edilmeyen posta geri döndü” mesajı görünürse alıcının e-posta adresinin doğru olduğundan emin olun. Gönderilen posta kutunuza gidin ve gönderdiğiniz e-postanın adresinin doğru yazıldığından emin olun.
  2. OS X Mail kullanıyorsanız veya iCloud Mail (iCloud.com/mail) hesabınıza Safari veya desteklenen başka bir web tarayıcısı kullanarak erişiyorsanız Taslaklar, Gönderilen ve Giden posta kutularınızı kontrol edin:
    • Taslaklar’da iletinin gönderilmemiş bir kopyası varsa, bunu yeniden göndermeyi deneyin.
    • İleti Giden Kutunuzda görünüyorsa gönderilmemiştir. Çevrimdışı çalışıyor olabilirsiniz veya giden posta sunucusu (SMTP) kullanılamıyor olabilir. iCloud SMTP sunucusunun nasıl seçileceği ile ilgili bilgiler için bu bölümde daha önce geçen adımlara bakın.
  3. Alıcıdan sistemlerindeki Önemsiz posta klasörlerine veya posta kutularına bakmasını rica edin. İletiniz alınmış, ancak yanlışlıkla filtrelenmiş olabilir.
  4. Alıcınız iletinizi yine de alamıyorsa, buna karşılık iletiniz herhangi bir uyarı ya da “teslim edilmeyen posta” mesajı verilmeden gönderiliyorsa, iletiniz iCloud Mail sunucuları veya alıcının posta sunucusu tarafından engellenmiş olabilir. Bunu anlamak için iCloud Desteği ile iletişime geçin ve alıcınızdan da kendi e-posta yöneticisine danışmasını isteyin.

İletileri alabiliyor, ancak ileti gönderemiyorsanız

Internet Servis Sağlayıcısı (ISS) kendi ağlarında e-posta göndermek için kullanılan protokolü (SMTP) engelliyor olabilir. ISS’nizle temasa geçin ve onların ağından iCloud gibi harici bir servise geçen SMTP trafiği hakkında sorular sorun. ISS’nizin SMTP trafiğini engelleme ilkesi varsa, SMTP engellemesini nasıl aşabileceğinizi sorun.

ISS’niz SMTP trafiğini engellemiyorsa ancak yine de ileti gönderemiyorsanız yardım için iCloud Desteği ile iletişime geçin.

 OS X Mail’de posta alamıyorsanız

Ana Mail penceresinin sol tarafında iCloud hesabınızın adını bulun. iCloud hesabınızın adı soluksa ve yanında şimşek işareti varsa, hesabınız çevrimdışıdır. Hesabınızı çevrimiçi yapmak için bilgisayarınızın Internet’e bağlı olduğundan emin olun ve Posta Kutusu >Tüm Hesapları Çevrimiçi Yap öğesini seçin. Bu sorunları çözmezse şu adımları gerçekleştirin:

  1. Mail menüsünden Tercihler öğesini seçin.
  2. Tercihler penceresinde Hesaplar öğesini tıklayın.
  3. Hesaplar listesinden iCloud hesabınızı seçin.
  4. İleri Düzey sekmesini tıklayın ve şu ayarları doğrulayın:
    • Bağlantı Noktası: 993
    • SSL Kullan: (seçili)
    • Kimlik Doğrulaması: “Parola” veya “Apple Jetonu”

iPhone, iPad veya iPod touch’ta posta gönderme veya alma sorunları yaşıyorsanız

  1. iCloud Mail’i etkileyen bilinen sorunlar olup olmadığını öğrenmek için Sistem Durumu sayfasını kontrol edin.
  2. Internet’e bağlı olduğunuzdan emin olun: iPhone, iPad veya iPod touch’ınızda, Safari’de apple.com/tr gibi bir web sayfası açmayı deneyin.
  3. iCloud hesabınızda e-posta alabildiğinizi doğrulamak için bir Mac veya PC’de iCloud.com adresine gidin.
  4. Ayarlar > iCloud altında Mail’in açıldığından emin olun.
  5. Ayarlar > Mail, Kişiler ve Takvimler > Yeni Verileri Al bölümünde aygıtınız için Anında İlet özelliğinin açık olduğundan emin olun. Anında İlet özelliğinin düzgün çalıştığını doğrulamak için hesabınıza bir e-posta gönderin.
  6. Ayarlar > Mail, Kişiler ve Takvimler > Yeni Verileri Al bölümünde iCloud hesabınız için Anında İlet özelliğinin açık olduğundan emin olun. iOS 6 kullanıyorsanız İleri Düzey öğesine dokunun. Ardından iCloud hesabınıza dokunun ve Anında İlet özelliğinin açık olduğundan emin olun. Aygıtınızda birden çok iCloud Mail hesabı ayarlanmışsa Anında İlet aynı anda yalnızca bir hesap için kullanılabiliyor olabilir. Anında İlet özelliğinin birincil iCloud Mail hesabınız için açık olduğundan emin olun.
  7. Aygıtı kapatıp açın.

Sorun devam ederse 4, 5 ve 6 üzerindeki adımlardaki ayarların her birini kapatıp tekrar açın. Bu işe yaramazsa, aygıtınızdan iCloud hesabını silmek ve hesabı yeniden eklemek için bu adımları gerçekleştirin:

  1. Ayarlar > Mail, Kişiler ve Takvimler öğesine gidin.
  2. iCloud hesabınıza dokunun.
  3. Hesabı Sil’e dokunun. Kişiler, Takvim ve Yer İşaretleri verilerini iCloud’da saklıyorsanız bu verileri tutma seçeneği sunulacaktır.
  4. iCloud hesabınızı yeniden ayarlamaya başlamak için Mail, Kişiler ve Takvimler ekranında Hesap Ekle’ye, ardından iCloud’a dokunun. iCloud’da aygıtınızdan veriler saklanıyorsa bu verileri aygıtınızdaki verilerle birleştirme seçeneği sunulur.

 

Mail’i Windows’daki iCloud Denetim Masasını kullanarak ayarlayamıyorsanız

Daha önce bir MobileMe hesabı olmayan bir Apple Kimliği kullanıyorsanız iCloud hesabınızla kullanılmak üzere bir @icloud.com e-posta hesabı oluşturabilirsiniz. Ancak, @icloud.com adresinizi ayarlamadan önce iCloud Denetim Masası yoluyla giriş yaptıysanız iCloud Denetim Masasındaki Mail seçeneği soluk olabilir. Mail seçeneğini yeniden kullanılabilir hale getirmek için bu adımlardan birini deneyin:

  • Mümkünse, yeni @icloud.com e-posta adresinizi OS X v10.7.2 veya daha sonraki sürüm kullanan bir Mac’te ya da iOS 5 veya daha sonraki sürüm kullanan bir iPhone, iPad veya iPod touch’ta ayarlayın.
  • Yukarıdaki aygıtlardan birini kullanarak, e-posta adresinizi ayarlamadan iCloud Denetim Masasında zaten oturum açtıysanız iCloud Denetim Masasını iki kez kapatıp yeniden açın. Bu işe yaramazsa iCloud Denetim Masasından çıkın ve yeniden giriş yapın.

Bulgular

iPhone, iPad veya iPod touch aygıtınızı güncellemek veya geri yüklemek için iTunes kullandığınızda bir hata kodu veya uyarı mesajı görebilirsiniz. Bu hataların çoğu bilgisayarınızda yazılımın daha eski sürümü olmasından veya bilgisayarınızın sunucuya bağlanamamasından kaynaklanır.

Çözüm

Güncelleme ve geri yükleme hatalarının çoğunu birkaç basit adımda giderebilirsiniz. Öncelikle bunları deneyin:

iTunes’u güncelleyin. 

ts1275_2x-itunes-001-en-300x165

Bilgisayarınıza en son iTunes sürümünü yükleyin.


İşletim sisteminizi güncelleyin.

ts1275_2x-os-002-en-300x175

Mac’inize yönelik güncellemeleriyükleyin. PC kullanıyorsanız PC yazılım güncellemeleriniMicrosoft web sitesinden alabilirsiniz.


Bilgisayarınızın güvenlik yazılımını kontrol edin. Soruna neden olan yazılımı güncellemeniz, değiştirmeniz, etkisizleştirmeniz veya kaldırmanız gerekebilir.


Ek USB aygıtlarının bağlantısını çıkarın.

ts1275_2x-usb-004-en-300x135

Yalnızca iOS aygıtınız, klavyeniz ve fareniz bilgisayarınıza doğrudan bağlı olarak kalsın.


Yeniden Başlatır.

ts1275_2x-restart-005-en-300x148

Bilgisayarınızı ve aygıtınızıkapatın ve yeniden açın.


Yeniden deneyin.

ts1275_2x-ios-006-en-300x172

iOS aygıtınızı yeniden güncelleyin veya geri yükleyi

iOS aygıtınızı nasıl ayarlayacağınızı öğrenin. İster ilk iOS aygıtınız olsun isterse eskisinin yerine aldığınız bir aygıt olsun, bu makale iki durumu da kapsar. Bu makalede ayrıca, aygıtınızın özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinebileceğiniz kaynaklar da sunulur.

  1. iOS aygıtınızı ilk kez açtığınızda, Merhaba ifadesini farklı dillerde gösteren bir ekran görürsünüz. Bu ekranı herhangi bir yerinden soldan sağa doğru kaydırın.* ht4053-hello-002-tr-200x300
    Not: Görme engelliyseniz veya görme yetiniz zayıfsa VoiceOver’ı veya Büyütme özelliğini hızla etkinleştirebilirisiniz.
  2. iOS aygıtınızın kullanmasını istediğiniz dili ve sonra da iOS aygıtınızı kullanacağınız bölgeyi seçin. Bu; tarih, saat ve kişi biçimlendirmesi gibi ayarları etkileyecektir. ht4053-language-0002-tr-300x224
  3. iOS aygıtınızın ayarlanabilmesi için Internet bağlantısı gerekir. Aygıtı etkinleştirme işlemine başlamak için istediğiniz Wi-Fi ağının adına dokunun.
    • Etkin hücresel servise sahip bir iPhone veya iPad (Wi-Fi + Cellular) aygıtını etkinleştiriyorsanız hücresel etkinleştirmeyi de seçebilirsiniz.
    • Gerekirse gizli bir Wi-Fi ağına nasıl bağlanacağınızı öğrenin.
    • Wi-Fi ağınıza bağlanmada zorluk çekiyorsanız yardım alın. ht4053-wifi_picker-002-tr-200x300
  4. Konum Servisleri’ni etkinleştirmek isteyip istemediğinizi seçin.
    • Konum servisleri hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz (veya iOS ayarlama ekranında Konum Servisleri Hakkında seçeneğine dokunabilirsiniz): ht4053-location-services-002-tr-193x300
  5. iPhone’unuzu bir iCloud yedeklemesinden veya iTunes yedeklemesinden yeni bir aygıt olarak ayarlayın.
    • Yedeklemeden geri yüklüyorsanız içeriğinizi nasıl geri yükleyeceğiniz hakkında bilgi edinebilirsiniz. ht4053-set_up-002-tr-177x300
  6. Daha önce oluşturduğunuz Apple Kimliğinizle giriş yapın veya ücretsiz bir Apple Kimliği oluşturun.
    • İsterseniz giriş yapma veya Apple Kimliği oluşturma işlemini sonraya bırakmak için Bu Adımı Atla’ya da dokunabilirsiniz.
    • Apple Kimliğinizle ilgili yardıma ihtiyacınız varsa daha fazla bilgi için lütfen Apple Kimliği Desteği başlıklı makaleye bakın. ht4053-apple_id-002-tr-173x300
    • Gerekirse nasıl ücretsiz bir Apple Kimliği oluşturacağınızı öğrenin:
      1. Doğum gününüzü seçip Sonraki öğesine dokunun. ht4053-birthday-002-tr-169x300
      2. Adınızı ve soyadınızı girip Sonraki öğesine dokunun. ht4053-name-003-en-176x300
      3. Bu adımdan sonra mevcut e-posta adresinizi kullanabilir veya ücretsiz bir iCloud e-posta adresi almayı seçebilirsiniz. İstediğiniz seçeneği belirleyin ve Sonraki öğesine dokunun.
      4. Mevcut e-posta adresinizi girin veya iCloud e-postalarınız için kullanmak istediğiniz e-posta adresini girin ve Sonraki öğesine dokunun.
      5. Parolanızı belirleyin ve Sonraki öğesine dokunun. ht4053-sign-in-003-en-177x300
      6. Güvenlik sorularınızı ve yanıtlarınızı girip her birinden sonra Sonraki öğesine dokunun.
      7. Dilerseniz “kurtarma e-postası” olarak kullanılacak alternatif bir e-posta adresi girin. E-posta adresi girdikten veya kurtarma e-postası kullanmak istemediğinizi belirten seçimi yaptıktan sonra Sonraki öğesine dokunun.
      8. E-posta güncellemeleri almak isteyip istemediğinizi seçin ve Sonraki öğesine dokunun.
  7. iOS aygıtınızın şartlarını ve koşullarını kabul ediyorsanız Kabul Ediyorum’a dokunun.
    • Şartlar ve koşulların, daha sonra incelemeniz için e-postayla gönderilmesini istiyorsanız E-postayla Gönder’e dokunun, girilen e-postanın doğru olduğunu onaylayın ve Gönder’e dokunun.
  8. Aygıtınızda ayarlanmış bir iCloud hesabı olduğunda iPhone’umu Bul özelliğini kullanabilirsiniz.
  9. Aygıtınızda iMessage ve FaceTime uygulamalarını ayarlayın.
  10. iPhone 5s ile Touch ID ayarlayabilirsiniz. ht4053-touchid-002-tr-169x300
  11. Aygıtınız için bir parola seçmeniz gerekir. Parolaya ihtiyacınız yoksa Parola Ekleme’ye dokunun.
    • iPhone 5s’te Touch ID’yi kullanmayı seçerseniz parola girmeniz gerekir.
    • Hata yapmadığınızdan emin olmak için parolanızı iki kere girmeniz gerekir.
    • Sık kullanılan bir parola seçerseniz daha güvenli bir parola seçmeniz istenir.
    • Karmaşık bir parola kullanmanız gerekiyorsa bu yardımcıdaki adımları tamamladıktan sonra parolayıAyarlar > Genel > Parola altında belirleyebilirsiniz. ht4053-passcode-003-en-177x300
  12. iCloud Anahtar Zinciri ayarlayın. ht4053-keychain-002-tr-169x300
  13. Siri’yi kullanmak isteyip istemediğinizi seçin.
    • Ekranın altına doğru ilerleyip Siri Hakkında seçeneğine dokunarak veya Siri hakkında başlıklı makaleye giderek Siri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. ht4053-siri-002-tr-169x300
  14. Apple’a otomatik olarak tanılama ve kullanım verisi gönderilip gönderilmeyeceğini seçin.
    • Tanılama ve kullanım hakkında daha fazla bilgi edinmek için Tanılama ve Gizlilik Hakkında seçeneğine dokunun veya Apple’ın müşteri gizlilik politikasını okuyun. ht4053-diagnostics-002-tr-193x300
  15. Tebrikler, iOS aygıtınızı ayarlamayı tamamladınız! Başlamak için Başlangıç’a dokunun. ht4053-welcome-003-tr-177x300ht4053-home-001-tr-169x300

Ek Bilgiler

iOS aygıtınızı kullanmaya başlama hakkında daha fazla bilgi edinmek için iPhoneiPad veya iPod touch aygıtınızda bulunan kullanıcı kılavuzuna bakın.

Ayarlama işleminin herhangi bir aşamasında işleme baştan başlamak veya Wi-Fi ayarlarına gitmek isterseniz Ana Ekran düğmesine basın.

* IMEI/MEID ve ICCID numaralarınızı bulmanız gerekirse Merhaba ekranının sol alt köşesinde bulunan “i” simgesine dokunabilirsiniz.

Bulgular

Bir parçayı çalarken iPod beklenmedik şekilde bir sonraki parçaya atlıyor. iPod bir parçayı çalarken beklenmedik bir şekilde atlama yapıyorsa neler yapabileceğinizi öğrenin.

Çözüm

En son iPod yazılımını yükleyin.

Sorun giderme öncesinde mutlaka iPod’unuzu en son yazılım ile güncelleyin.

En son iTunes yazılımını yükleyin.

Sorun giderme öncesinde iTunes yazılımınızı mutlaka en son sürüm ile güncelleyin.

Sıkıştırılmış parçalar kullanın.

iPod’un atlamaya karşı koruma özelliği, en iyi sıkıştırılmış ses dosyalarında çalışır. Bu şekilde, iPod’un önbelleğine birçok şarkı sığar. Ses dosyalarınız büyükse veya sıkıştırılmamışsa (AIFF biçimindeki parçalar gibi) bunları sıkıştırmak isteyebilirsiniz. Ayrıca, yeni şarkılar içe aktarırken MP3 veya AAC sıkıştırıcıları kullanmalısınız.

Büyük dosyaları küçük dosyalara bölmenizi öneririz. Parçalarınız sıkıştırılmış değilse (örneğin AIFF veya WAV biçimindelerse) daha fazla yer kaplarlar. Önbellekte 25 dakikalık müzik yerinde sadece birkaç dakika tutulabilir. Bu, önbelleğin dolu tutulması için sabit sürücünün daha fazla çalışması gerektiği anlamına gelir. Daha sık açılması gerektiği için sabit sürücünün önbelleği yüklerken hareketten etkilenmesi ihtimali daha yüksektir. Bu durum bir parçanın atlanmasına neden olabilir. Sabit sürücüye daha fazla erişilmesi pil ömrünü de etkileyebilir.

iPod, iPod video veya iPod classic kullanıyorsanız iPod’u sallamaktan kaçının.

iPod kendi katı hal önbelleğinden müzik çalarak atlamaya karşı koruma sağlar. iPod önbellekte depolanan müziğin tamamını çaldığında sabit sürücü önbelleğe daha fazla müzik kopyalar. Sabit sürücü müzik kopyalarken iPod’un sallanması parçaların atlamasına neden olabilir.

Müzik dosyalarının zarar görmediğinden emin olun.

Çaldığınızda atlıyorsa parça zarar görmüş olabilir.

1. Parçayı silin ve iPod’unuzu güncelleyin.

2. Parçayı içe aktarmak için kullandığınız CD’yi takın ve parçayı yeniden içe aktarın. CD çizik veya kirli ise iTunes parçayı içe aktaramayabilir. CD’yi temizlemeyi deneyin veya başka bir CD kullanın. Parça üçüncü taraf uygulama kullanılarak içe aktarıldıysa veya oluşturulduysa şunları deneyin:

  1. İçeriği doğrudan CD’den içe aktarmak için iTunes kullanın.
  2. iTunes kullanarak içeriği iPod ile uyumlu bir biçime dönüştürün.
  3. iPod’unuzu parçanın yeni kopyasıyla güncelleyin.

Windows yüklü bir bilgisayar ile kullanıyorsanız iPod, iPod video veya iPod classic sabit sürücünüzde birleştirme yapın.

Disk Birleştirici veya benzer yazılımları nasıl kullanacağınız konusunda emin değilseniz Windows bilgisayarınızla birlikte verilen yönergelere bakın.

USB kablosunu çıkarın veya EQ özelliğini kapatın.

iPod (Dock Konektörü olan) modeline sahipseniz ve Windows yüklü bir bilgisayar kullanıyorsanız USB kablosunu iPod’dan çıkarın veya EQ özelliğini kapatın.

iPod’u sıfırlayın.

Bazen iPod’un sıfırlanması işe yarayabilir. iPod’u sıfırladığınızda parçalarınızın ve dosyalarınızın tamamı kaydedilir ancak bazı özelleştirilmiş ayarlar kaybedilebilir.

iPod’u geri yükleyin.

Çaldığınız bütün parçalar atlıyorsa ve dosya boyutları küçükse iPod’u geri yüklemeniz gerekebilir.

Uyarı: Geri yükleme işlemi geri alınamaz. iPod’unuzdaki tüm parçalar ve dosyalar silinir. Her zaman önemli dosyalarınızın bir yedeğini tutun. iTunes Arşivinizdeki içerik iPod’unuzun geri yüklenmesinden etkilenmez.

iPhone, iPad veya iPod touch aygıtınızı, açık, güvenli ve gizli ağlar da dahil bir Wi-Fi ağına nasıl bağlayacağınız hakkında bilgi edinin.

Wi-Fi, yerel ağa kablosuz olarak bağlanmanızı sağlayan bir teknolojidir. Wi-Fi bağlantısı Internet’te gezinmenizi, App Store’a ve iTunes Store’a bağlanmanızı ve iPhone, iPad veya iPod touch aygıtınızın diğer pek çok özelliğini kullanmanızı sağlar. Wi-Fi ağı çeşitli şekillerde yapılandırılabilir; burada bağlanmak için en çok kullanılan Wi-Fi ağ konfigürasyonları verilmiştir.

Tümünü Genişlet | Tümünü Daralt

Bir ağa bağlanmak için

  1. Ayarlar > Wi-Fi seçeneğine dokunun.
  2. Wi-Fi açıldığında, aygıtınız kullanılabilen Wi-Fi ağlarını otomatik olarak arar. HT5569--picker-004-tr
  3. İstediğiniz Wi-Fi ağının adına dokunun.
  4. Aygıtınız bir Wi-Fi ağına bağlandığında, ağ adının sol tarafında bir onay işareti görünür. Ayrıca ekranınızın sol üst köşesindeki durum çubuğunda Wi-Fi logosu HT5569--wifi_icon--mul görünür. HT5569--checkmark-003-tr

Parola korumalı bir ağa bağlanmak için

  1. Ayarlar > Wi-Fi seçeneğine dokunun.
  2. Wi-Fi açıldığında aygıtınız kullanılabilen Wi-Fi ağlarını otomatik olarak arar.
  3. İstediğiniz Wi-Fi ağının adına dokunun. Parola korumalı bir ağda ağ adının sağ tarafında kilit simgesi bulunur. HT5569--secure-003-tr
  4. Parolayı girmeniz istenir. HT5569--password-02-tr
  5. Wi-Fi ağının parolasını girin.
  6. Katıl’a dokunun. Not: Katıl’a dokunmanın bir etkisi olmazsa, girdiğiniz parola çok kısadır. Güvenli ağın parolasını bilmiyorsanız lütfen ağ yöneticinize danışın.
  7. Aygıtınız bir Wi-Fi ağına bağlandığında, ağ adının sol tarafında bir onay işareti görünür. Ayrıca ekranınızın sol üst köşesindeki durum çubuğunda Wi-Fi logosu HT5569--wifi_icon--mul görünür.

Gizli bir ağa bağlanmak için

  1. Ayarlar > Wi-Fi seçeneğine dokunun. Varsayılan olarak, gizli ağlar kullanılabilir ağ listenizde görünmez.
  2. Diğer’e dokunun.
  3. Ağın tam adını girin. HT5569--hiddenSSID-02-tr
  4. Güvenlik türünü seçmek için Güvenlik seçeneğine dokunun. HT5569--hidden_security-004-tr
    Not: Tüm gizli ağlar güvenli değildir. Gerekiyorsa lütfen ağ yöneticinize danışın.
  5. Uygun güvenlik türünü seçin ve sol üst tarafta yer alan “< Geri” seçeneğine dokunun.
  6. Şimdi Parola alanına ağ parolasını yazabilirsiniz. HT5569--hiddenpassword-003-tr
  7. Katıl’a dokunun.
  8. Aygıtınız bir Wi-Fi ağına bağlandığında, ağ adının sol tarafında bir onay işareti görünür. Ayrıca ekranın sol üst köşesindeki durum çubuğunda Wi-Fi logosu HT5569--wifi_icon--mul görünür.

Bu makalede, Bluetooth aksesuarlarını iOS aygıtıyla kullanma hakkında temel ayar ve sorun giderme önerileri açıklanmaktadır.

iPhone, iPad ve iPod touch aygıtlarını pek çok Bluetooth aksesuarıyla kullanabilirsiniz. Bluetooth aksesuarlarını iOS aygıtıyla kullanmadan önce, eşlemeniz gerekir.

Bluetooth aksesuarını eşleme hakkında

Eşleme, iOS aygıtınızı belirli bir Bluetooth aksesuarıyla çalışacak şekilde ayarlar.

Bluetooth aksesuarı ile eşleme

  1. Bulunabilir hale getirmek ya da diğer Bluetooth aksesuarları tarafından aranabilir hale getirmek için kulaklık veya araç kiti ile birlikte sağlanan yönergeleri izleyin. Bunun için parola veya PIN (Kişisel Kimlik Numarası) girmeniz gerekebilir.
  2. Ana ekrandan, Ayarlar > Bluetooth seçeneklerini belirleyin. iOS aygıtı, yakındaki Bluetooth aksesuarlarını arar.
  3. Not: iOS aygıtınız birden fazla eşleme kaydı kullanabilir, ancak aynı anda yalnızca bir kulaklığa veya elleri serbest bırakan bir aygıta bağlanabilir. Bu, iOS aygıtınızın verilerinizi yanlış Bluetooth aksesuarına göndermesini önler.
  4. Bluetooth aksesuarını seçip istendiği takdirde parola veya PIN’i girin.
    • Bluetooth kulaklık: Parolayı belirlemek için kulaklığa yönelik belgelere bakın.
    • Bluetooth klavye: iOS aygıtında görüntülenen parolayı Bluetooth klavyede yazıp Return tuşuna basın.
  5. Eşleme tamamlandığında, iOS aygıtınızla Bluetooth aksesuarını kullanabilirsiniz.

Aramaları ve FaceTime’ı Bluetooth aksesuarı üzerinden yönlendirme

Bluetooth aksesuarını* iOS aygıtınızla çalışacak şekilde eşledikten sonra, iOS aygıtınızın aramalarınız için aksesuarlarla birlikte kullanılmasını sağlamak üzere bir bağlantı kurmanız gerekir. Üçüncü taraf Bluetooth aksesuarlarına bağlanmak için aksesuarlarla birlikte verilen belgelere göz atın.

iOS aygıtınız bir Bluetooth aksesuarına bağlı olduğunda, tüm giden aramalar varsayılan olarak Bluetooth aksesuarı üzerinden yönlendirilir. Gelen aramalar, aramayı Bluetooth aksesuarı ile yanıtladıysanız Bluetooth aksesuarı üzerinden yönlendirilir, aramayı iOS aygıtı ile yanıtladıysanız iOS aygıtı üzerinden yönlendirilir. Bazı durumlarda, kişiler listeniz araç kitine dönüşür ve araç kiti ekranında kişi aratarak arama başlatabilirsiniz.

iOS aygıtınızı Bluetooth araç kitiyle eşlerseniz, iOS aygıtınız aracınızı çalıştırdığınızda otomatik olarak araç kitine bağlanır (iOS aygıtınız yanınızdaysa ve Bluetooth açıksa). Araç müzik seti bağlantısı hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bluetooth durumunu kontrol etme

Ekranın en üst kısmında bulunan durum çubuğunda Bluetooth simgesi  bulunup bulunmadığına bakarak Bluetooth aksesuarının bağlı olup olmadığını görebilirsiniz:

  • (mavi) veya (beyaz): Bluetooth açıktır ve aygıt iOS aygıtına bağlıdır.
  • (gri): Bluetooth açıktır ancak aygıt bağlı değildir. Bir aygıtı iOS aygıtıyla eşlediyseniz, aygıt kapsama alanı dışında veya kapalı olabilir.
  • Durum çubuğunda Bluetooth simgesinin bulunmaması: Bluetooth herhangi bir aygıtla eşlenmemiştir.

Bluetooth aksesuarını kullanmayı durdurma

Yerleşik klavyeyi ve iOS aygıtının diğer işlevlerini kullanarak aramalara iOS aygıtınız üzerinden geri dönebilmek için, Bluetooth aksesuarının kullanımını birkaç şekilde durdurabilirsiniz.

Aramaları ve FaceTime’ı iOS aygıtınız üzerinden yönlendirme

  • Aramayı dokunmatik ekrana dokunarak yanıtlayın.
  • Arama sırasında, iOS aygıtınızdaki Ses Kaynağı seçeneğine dokunun. Aramalara iOS aygıtı üzerinden yanıt vermek için iOS aygıtınızı seçin, hoparlör ile yanıt vermek için Hoparlör‘ü ya da bağlı bir Bluetooth aksesuarını seçin.
  • Bluetooth’u kapatma.
  • Bluetooth aksesuarını kapatın veya kapsama alanı dışına çıkarın. iOS aygıtınızın bağlanabilmesi için Bluetooth aksesuarına 30 fitlik bir mesafede olmanız gerekir.

iPhone Bluetooth Kulaklığı kapatmak için, düşme tonunu duyana kadar düğmeye basılı tutun.

Bluetooth aksesuarının iOS aygıtı ile eşlemesini kaldırma

iOS aygıtını bir Bluetooth aksesuarı ile eşlediyseniz ve artık bu aksesuarı kullanmak istemiyorsanız, eşlemesini kaldırabilirsiniz. Aygıtı eşlenmiş halde bırakmak ancak aramaları ikinci bir eşlenen aygıt üzerinden yönlendirmek istiyorsanız, birinci aygıtı kapatıp ikinci aygıtı açın. Ardından Ayarlar > Bluetooth seçeneklerinde, kullanmak istediğiniz aygıta dokunun.

  1. Ana ekrandan Ayarlar > Bluetooth seçeneklerini belirleyin. Bluetooth açık değilse, açın.
  2. Aygıt seçip Eşlemeyi Kaldır‘a dokunun.
  3. Bluetooth aksesuarını tekrar eşleyene kadar, iOS aygıtınız bu aksesuar üzerinden bilgi yönlendirmeyecektir.

* Daha fazla bilgi için bkz. Hangi iOS sürümleri ve aygıtları hangi Bluetooth profillerini destekler?. Tüm Bluetooth stereo kulaklıklarda mikrofon yoktur. Yalnızca mikrofonu olan ve elleri serbest bırakan profili (HFP 1.5) destekleyenler arama almak veya yapmak için kullanılabilir.

AirPrint özelliği iPad, iPhone, iPod touch ve Mac aygıtlarından sürücü yüklemeye veya yazılım indirmeye gerek kalmadan anında yazdırma yapmayı sağlar. Bir AirPrint yazıcısını seçersiniz ve yazdırırsınız. Bu kadar basit.

AirPrint kullanarak iOS’ta yazdırmayla ilgili ayrıntılı bilgi edinin.

AirPrint

AirPrint, sürücü indirmeniz veya yüklemeniz gerekmeden tam kalitede basılı çıktı oluşturabilmenizi sağlayan bir Apple teknolojisidir. AirPrint en popüler yazıcı üreticilerinin pek çok yazıcı modelinde yerleşik olarak bulunur. Yerel ağınızda bir AirPrint yazıcısı seçin ve sık kullandığınız iOS veya OS X uygulamasından yazdırın.

iOS gereksinimleri

iOS aygıtınızdan AirPrint kullanarak yazdırmak için en son iOS sürümünü kullanan aşağıdaki aygıtlardan biri gerekir:

  • iPad (tüm modeller)
  • iPhone (3GS veya sonrası)
  • iPod touch (3. nesil veya sonrası)

OS X gereksinimleri

Mac’inizden AirPrint kullanarak yazdırmak için aşağıdakiler gerekir:

  • OS X Lion veya sonrası
  • Bir AirPrint yazıcı

Bu makalede listelenmeyen yazıcılarda AirPrint desteği yoktur. Wi-Fi özelliği olan AirPrint yazıcının, iOS aygıtının veya Mac’in bulunduğu ev Wi-Fi ağına bağlanması gerekir. Wi-Fi özellikli bir yazıcıyı Wi-Fi ağınıza bağlama hakkında genel bilgi için bu makaleye bakın.

İpucu: Apple Online Store‘da çok sayıda AirPrint yazıcı vardır.

Önemli: Bu makalede listelenen bazı yazıcıların AirPrint özellikli hale gelmesi için, ilk kurulduklarında firmware güncellemelerinin yapılması gerekir. Ayrıntılar için üreticinin belgelerine veya web sitesine bakın. 

Tümünü Daralt | Tümünü Genişlet

İpucu: Bir AirPrint yazıcı modelini aramak için yukarıda yazıcı üreticisinin adını veya “Tüm Bölümleri Genişlet”i tıklayın, ardından tarayıcının Bul komutunu kullanın: Command-F (⌘-F).

AirPrint sunucusu

HP

Model

HP NFC/Kablosuz 1200w – Mobil Yazdırma Aksesuarı

Notlar:

  • iOS aygıtında en son iOS sürümünün yüklü olduğunu ve yazdırmak için kullandığınız uygulamanın en son sürüm olduğunu doğrulayın.
  • AirPrint yazıcıda en son firmware sürümünün yüklü olduğunu doğrulayın. Destek için yazıcı belgelerine bakın veya yazıcının satıcısına başvurun.
  • AirPrint yazıcının ağa bağlanmasıyla ilgili ayrıntılar için lütfen yazıcı belgelerini okuyun veya yazıcının satıcısına danışın.
  • Bluetooth kullanılarak bağlanan veya Mac, PC, AirPort Baz İstasyonu ya da Time Capsule’ün USB bağlantı noktası üzerinden paylaşılan AirPrint yazıcılar desteklenmez.
  • Ethernet üzerinden bağlanan AirPrint yazıcılar OS X’te desteklenir.

iOS’ta yazdırma

Mail, Safari, Fotoğraflar, Kamera, Harita, Pages, Numbers, Keynote, Filemaker Go ve benzeri Apple uygulamalarından yazdırabilirsiniz. App Store’da bulunan uygulamalar da bu özelliği sağlayabilir.

Yazdırmak için şu adımları izleyin:

  1. Ekranınızın altındaki HT4356--alt--en veya HT4356----en öğesine dokunun.
  2.  HT4356--print_01--en öğesine dokunun.
  3. Yazıcınızı, istediğiniz kopya sayısını seçin ve Yazdır’a dokunun.

Not: İlk kez yazdırıyorsanız yazıcının kapsama alanında olduğunuzdan emin olun. Civardaki AirPrint özellikli tüm yazıcılar görüntülenecektir.

Yazdırma Özeti Görüntüleme

Yazdırma Özeti’ni görüntülemek için Ana Ekran düğmesine çift dokunun ve sağa kaydırıp Yazdırma Merkezi’ni açın. Ardından Yazdırma Merkezi’ne dokunun.

Not: Yazdırma Merkezi yalnızca yazdırma işlemi sürerken kullanılabilir.

OS X’te yazdırma

OS X’de yazıcıları ayarlama ve kullanma hakkında ayrıntılı bilgi için bu makaleye bakın.

Ek Bilgiler

Yazdıramıyorsanız veya “AirPrint Yazıcı Bulunamadı” mesajını görüyorsanız

Yazıcıyla ilgili olarak şunları doğrulayın:

  1. Güç bağlantısı var ve açık durumda. Güç bağlantısı varsa, yazıcıyı kapatıp tekrar açın ve bunu yapmanın sorunu çözüp çözmediğine bakın.
  2. iOS aygıtıyla aynı Wi-Fi ağına bağlı.
  3. En son firmware sürümü yüklü.
  4. Mürekkep veya toner yeterli, kağıt var.
  5. Yazıcının kontrol panelinde görüntülenen herhangi bir hata yok.

Gerekiyorsa, yukarıdaki adımlarla ilgili yardım için yazıcı belgelerine veya yazıcının satıcısına danışın.

Notlar:

  • AirPrint, Apple AirPort Baz İstasyonu’nun veya Time Capsule’lerin USB bağlantı noktasına bağlı AirPrint yazıcıları desteklemez.
  • Bazı Wi-Fi AirPrint yazıcıların açıldıktan sonra bir Wi-Fi ağına bağlanması birkaç dakika sürebilir. Yazdırmayı denemeden önce AirPrint yazıcının Wi-Fi ağına bağlı olduğundan emin olun.

Doğrudan yurtdışından yürütülen bir hizmet olan App Store ve iTunes için aşağıdaki linklerden direkt Apple’dan bilgi alabilirsiniz. 

Aşağıda, mail yolu ile ulaşabileceğiniz adresler bulunmaktadır. iTunes Store için birinci satırı kullanabilirsiniz.

http://www.apple.com/feedback/itunesapp.html

http://www.apple.com/support/feedback/

http://www.apple.com/feedback/

http://www.apple.com/support/contact/

Ayrıca aşağıdaki web adresinden talebinizi adım adım yazarak iletebilirsiniz.

http://www.apple.com/feedback/itunesapp.html

Aşağıdaki adresten ise telefonla ulaşabileceğiniz Müşteri Destek bilgileri bulunuyor.

http://www.apple.com/contact/ 

PRAM reset işlemlerini aşağıdaki yönergeleri izleyerek yapmanızı öneririz.

  • PRAM reset için, bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  • cmd+alt+P+R (f klavye de R yerine I tuşu) tuşlarına aynı anda basın ve 4 kez yeniden başlama sesini duyduktan sonra tuşları bırakın.

Hala sorun yaşıyorsanız;

    1. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayarınızı açarken alt tuşuna basılı tutun ve Recovery disk simgesini seçin.

    2. Dil seçeneğinden İngilizceyi seçin.

    3. Utilities menüsünden disk utilty’i seçin.

    4. Gelen pencereden HD simgesini seçip repair permission butonuna basın. Bu işlem bilgisayarınızın izinlerinin fabrika ayarlarına döndürecektir.

    5. Bu işlemden sonra repair HardDisk işlemini de yapın.

    6. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

– Mac’inizi formatlamak için ilk olarak yeniden başlatmanız gerekmektedir. Mac’iniz yeniden başlarken açılan beyaz ekran geldiğinde Alt (Option) tuşuna basılı tutun ve kurtarma ekranı gelene kadar bekleyin. – – Kurtarma ekranı geldikten sonra “Kurtarma Diski 10.9” seçeneğine tıklayın ve devam edin.

– Kurtarma ekranında açılan pencereden Disk İzlencesi seçeneğini seçin ve Sürdür butonuna tıklayın

– Disk İzlencesi’nde ilk olarak aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi sol tarafta bulunan menüden formatlamak istediğiniz diski seçin ve daha sonra üstteki menüden Sil ekranına geçin. Son olarak sağ alt köşede bulunan Silbutonuna tıklayın.

– Diskiniz silindikten sonra sol üst köşede bulunan kapat butonu ile Disk İzlencesini kapatın.

– Disk İzlencesi’ni kapattığınızda bir önceki ekrana geri döneceksiniz. Bu ekranda OS X’i Yeniden Yükle seçeneğini seçin ve sağ alt köşeden Sürdür butonuna tıklayın. 

– OS X Mavericks’i yükleme ekranına geldiğinizde Sürdür butonuna tıklayarak devam edin. Apple’ın Mavericks’i indirmek ve yüklemek için uygun olup olmadığının denetleneceğini belirten uyarı penceresine de Sürdür butonuna tıklayın.

– Lisans penceresindeki sözleşmeyi Kabul Ediyorum butonuna tıklayarak onaylayın. 

Bulgular

iPhone’unuz ile ilgili sorun yaşıyorsanız, aşağıdaki ipuçlarını deneyin.

Çözüm

Not: En son iOS sürümünü yüklemek sorunu giderebilir. Aygıtınızda en son iOS sürümü yüklüyse, lütfen belirtiyi seçin ve sorun giderme işlemine devam edin.

Tümünü Daralt | Tümünü Genişlet

Akustik hoparlör/mikrofon/alıcı

Aşağıdaki sorun giderme adımlarına bakın:

  • Hoparlörde ses yok veya ses bozuk çıkıyor
  • Mikrofon sorunları
  • Alıcı sorunları

Stereo mikrofonlu kulaklıktan ses gelmiyor

  1. Mikrofonlu kulaklık jakının kirlenip kirlenmediğini kontrol edin ve gerekirse temizleyin.
  2. Mikrofonlu kulaklığı bağlayın ve konektörün düzgün takıldığından emin olun.
  3. Ses yüksekliği ayarını kontrol edin. iPhone’un sol tarafındaki ses artırma ve azaltma düğmesine basarak, ses düzeyini ayarlayın.
  4. Müzik dinlemeye çalışıyor ve ses duyamıyorsanız, iPhone’daki müziğin duraklatılmadığından emin olun. Çalmaya devam etmek için kulaklığın mikrofonunu iki parmağınızın arasında sıkıştırmayı deneyin. Ayrıca Ana ekrandan iPod > Şu An Çalınan öğesini seçip Çal‘a da dokunabilirsiniz.
  5. iPhone ile eşzamanladığınız bilgisayarda iTunes’un en son sürümünün yüklü olduğundan emin olun (iTunes Store’dan iTunes’un önceki sürümleri kullanılarak satın alınan parçalar çalınmayacaktır).
  6. Başka bir Apple mikrofonlu kulaklığı kullanmayı deneyin (bazı üçüncü taraf mikrofonlu kulaklıklarının orijinal iPhone ile kullanılabilmeleri için adaptör gerekir).
  7. Farklı bir parça veya video deneyin.
  8. iPhone uyarı seslerinin veya diğer iPhone ses efektlerinin aynı ses sorununu oluşturup oluşturmadığını kontrol edin.
  9. Mikrofonlu kulaklığı iPhone’dan çıkarın ve yerleşik hoparlörden sesin gelip gelmediğine bakın.

Güç/Pil

Pil veya şarj sorunları

Pil ve şarj sorunlarını giderme hakkında bilgi için bu adımlara bakın.

iPhone için kabul edilebilir sıcaklıklar

  • iPhone, iPad ve iPod touch (4. nesil): Aygıtı kabul edilebilir çalışma sıcaklıklarında tutma
  • Orijinal iPhone’u kabul edilebilir sıcaklıklarda tutma

Açılmıyor, güce bağlanmadan açılmıyor veya beklenmeyen bir şekilde kapanıyor

  1. Uyut/Uyandır düğmesinin çalıştığını doğrulayın. Çalışmıyorsa, zarar görmüş olup olmadığına bakın. Düğme zarar görmüşse veya basıldığında çalışmıyorsa servise götürün.
  2. Sıvıyla Temas Göstergesi’nin (LCI) etkinleştirilmiş olup olmadığını veya aşınma belirtisi olup olmadığını kontrol edin. LCI’lar ve aşınma hakkında bilgi edinin.
  3. iPhone’u iPhone’un USB güç adaptörüne bağlayın ve en az on dakika şarj olmasını bekleyin.
  4. En az 30 dakika sonra:
    • Ana ekran görünüyorsa: iPhone çalışıyor olmalıdır. Gerekirse, En son iOS sürümüne güncelleyin. Tamamen şarj oluncaya ve ekranın sağ üst köşesinde şu pil simgesini TS2802-ios7-charging-001-engörünceye kadar şarj etmeye devam edin. Ardından telefonun fişten çıkarın. Hemen kapanıyorsa servise götürün.
    • Pil en az 20 dakika şarj edildikten sonra da pil azaldı resmi görünüyorsa, bu makaledeki “iPhone pil azaldı resmi gösteriyor ve yanıt vermiyor” belirtisine bakın.
    • Ana Ekran veya Pil Azaldı resminden başka bir şey görünüyorsa, diğer sorun giderme adımları için bu makaleyi gözden geçirmeye devam edin.
  5. iPhone açılmadıysa, iPhone’u iPhone USB güç adaptörüne bağlıyken sıfırlayın.
    • Ekran açılıyorsa 4. adıma geçin.
    • Ekran siyah kalıyorsa bir sonraki adıma geçin.
  6. iPhone’u bilgisayara bağlayın ve iTunes’u açın. iTunes iPhone’u tanıyor ve kurtarma modunda olduğunu gösteriyorsa iPhone’u geri yüklemeyi deneyin. iPhone iTunes’da görünmüyor veya iPhone’u geri yüklerken zorluklarla karşılaşıyorsanız, daha fazla yardım için bu makaleye bakın.
  7. iPhone’u geri yüklemek sorunu çözdüyse 4. adıma geçin. iPhone’u geri yüklemek sorunu çözmediyse servise başvurun.

Ekran

Ekran görüntüsü sorunları

Bunlar, parlak veya siyah pikseller, görüntüde çizgiler veya ekranda görüntünün olmadığı bölümler gibi sorunları içerebilir.

  1. iPhone’u kapatıp yeniden açmayı deneyin.
  2. Farklı bir içerik görüntüleyerek sorunun içerikle ilgili olmadığını doğrulayın.
  3. Görüntü çok karanlıksa, parlaklığı ayarlayın. Genel Ayarlar’da Parlaklık ve Duvar Kağıdı‘nı seçin ve kaydırıcıyı hareket ettirin.

Ekran yatay moda geçmiyor

  • Fotoğrafların, web sayfalarının ve uygulamaların iPhone düz yatar konumdayken görüntüleme yönü modunu değiştirmeyeceğini unutmayın. Dikey ve yatay modlar arasında geçiş yapmak için iPhone’u dik tutun.
  • Döndürme kilidinin açık olmadığını doğrulayın.
  • Test etmek için iPhone’u dik tutarken (dikey modda) Hesap Makinesi uygulamasını açın. Standart hesap makinesi görünmelidir. Daha sonra iPhone’u yatay konuma (yatay moda) getirin, bilimsel hesap makinesi görünmelidir.

Not: Belirli uygulamalar ve özellikler, sadece bir modu (yatay veya dikey) destekliyor olabilir. Örneğin, Videolar uygulaması videoları yatay modda oynatır ve Anımsatıcılar uygulaması sadece dikey modu kullanır. iPhone’daki tüm uygulamalar yatay modu kullanmaz.

Multi-Touch ekran dokunmaya yanıt vermiyor

Multi-Touch ekran sorunlarını gidermek için bu belgeye bakın.

Ekranda arka plan ışığı yok veya ekran karanlık

  1. Birimin titreşip titreşmediğini görmek için zil tonu anahtarını açıp kapatın. Titreşiyorsa iPhone güç alıyor ama hiçbir görüntü göstermiyor olabilir.
  2. iPhone’u kapatıp yeniden açmayı deneyin.
  3. iPhone şarj cihazına bağlıyken iPhone’u sıfırlamayı deneyin.
  4. Pil azaldı ekranı görünürse iPhone’u şarj edin. TS2802-ios7-battery_trap_connect_to_power-001-en

Ekran parlaklığı otomatik olarak ayarlamıyor

Ortam ışığı algılayıcısı, iPhone parlak ışıklı ortamlarda kullanılırken ekranı parlaklaştırır; az ışıkta karartır. Bu algılayıcıyı test etmek için şunları yapın:

  1. iPhone koruyucu kılıfındaysa kılıftan çıkarın. Ekran üzerinde koruyucu bir film varsa filmi çıkarın.
  2. Otomatik Parlaklık ayarının (Ayarlar > Parlaklık ve Duvar Kağıdı ) AÇIK olduğunu ve Parlaklık düzeyinin kaydırıcının ortasına yakın olarak ayarlandığını doğrulayın.
  3. Ana Ekrana dönmek için Ana Ekran düğmesine basın, sonra da Uyut/Uyandır düğmesine basarak iPhone’u kilitleyin.
  4. Parlak ışıklı bir ortamda, iPhone’un dörtte üçünü kapatıp ışığı engelleyin, ardından Uyut/Uyandır veya Ana Ekran düğmesine basarak telefonu uyku modundan çıkarın. Kaydırıcıyı hareket ettirerek telefonun kilidini açın.
  5. Ekranın ve uygulama simgelerinin parlaklığına dikkat edin; biraz soluk olmaları gerekir.
  6. Ekranın üzerini açtığınızda ekran birkaç dakika içinde parlaklaşmalıdır.

Parlaklık ayarı hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ekran beyaz görünüyor

  1. iPhone’u kapatıp yeniden açmayı deneyin.
  2. iPhone açılmıyorsa sıfırlamayı deneyin.
  3. Bu da işe yaramazsa aygıtı geri yüklemeyi deneyin.

Bir aramayı sonlandırdıktan sonra ekran siyah kalıyor

  1. iPhone koruyucu kılıfındaysa kılıftan çıkarın.
  2. Ekran üzerinde koruyucu veya parlama önleyici bir film varsa filmi çıkarın.
  3. Yumuşak, hafif nemli, tiftiklenmeyen bir bez kullanarak, başta alıcının çevresi olmak üzere ekranı temizleyin.
  4. iPhone’u kapatıp yeniden açmayı deneyin.

Ekran kilitlenmiyor veya aramaları cevaplarken kararıyor

  1. Kulağınızı alıcının üzerine yerleştirmeden hemen önce sessiz veya hoparlör modunun etkinleştirilmediğini doğrulayın.
  2. Telefonla konuşurken, elinizi ekranın üst üçte birlik kısmında tutun ve ekranın kilitlendiğini veya uyku moduna geçtiğini doğrulayın.
  3. iPhone’u kapatıp yeniden açmayı deneyin.

Genel telefon ve bağlantı sorunları

Arama ve bağlantı sorunları

İlk olarak, sorun giderme adımları için iPhone Arama ve Bağlantı Yardımcısı makalesine bakın.

Hiçbir yerde hücresel sinyal gücü yok

  1. Operatörünüzün adının ekranın sol üstündeki durum çubuğunda göründüğünü doğrulayın.
  2. Uçak modunu açın, durum çubuğunda TS2802_ControlCenterGlyphAirplane2x simgesinin belirmesini bekleyin ve sonra modu tekrar kapatın.
  3. Ağ Ayarlarını Sıfırlama: Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla öğelerine dokunun.
  4. iPhone’unuz bir kılıf içindeyse, hücresel sinyal gücünü etkilemediğinden emin olmak için kılıfı çıkarın.
  5. Aşağıdaki bilgileri edinmek için operatörünüze danışın:
    • Ağ kapsama alanı içinde misiniz?
    • Ağ kesintisi var mı?
    • Hesap telefonunuzda doğru mu yapılandırıldı?
  6. Telefonunuzu geri yüklemeyi ve yeni gibi ayarlamayı deneyin.

Not: Etkinleştirmeden sonra iPhone’unuz 15 dakika gibi kısa bir süre içinde arama alabilir duruma gelir. Telefon numaranızı değiştiriyorsanız, eski servis hesabınızın türüne ve durumuna göre aramaların iPhone’a yönlendirilmesi birkaç gün sürebilir. Bu arada, arama yapabilir ve aygıtın diğer özelliklerini kullanabilirsiniz.

İyi bir kapsama alanındayken kesintili servis alınması

  1. iPhone bir taşıma kılıfındaysa, taşıma kılıfı olmadan kullanmayı deneyin.
  2. iPhone’u kapatıp yeniden açmayı deneyin.
  3. Başka bir konuma geçmeyi deneyin.
  4. Servis yine kesintiliyse ve iPhone’unuzda SIM kart varsa, SIM’in değiştirilmesi gerekip gerekmediğini öğrenmek için operatörünüze danışın veya bölgenizdeki Apple Store‘u ziyaret edin.
  5. iPhone’u bir CDMA ağı üzerinde kullanıyorsanız Tercih Edilen Dolaşım Listesi’ni (PRL) güncelleyin. Yardım için operatörünüze danışın.

Wi-Fi ve Bluetooth sorunları

Wi-Fi sorunlarını giderme konusunda yardım için aşağıdaki makalelere bakın:

  • iOS: Wi-Fi ağları ve bağlantı ile ilgili sorunları giderme
  • iOS: Wi-Fi veya Bluetooth Ayarları gri veya soluk
  • AirPort ve Bluetooth: Kablosuz iletişimde parazit oluşturabilecek kaynaklar

Taşıma kılıfındayken oluşan parazit

Daha fazla bilgi için bu makaleye bakın.

Uçak moduna geçmiyor

  1. iPhone’u kapatıp yeniden açmayı deneyin.
  2. Ana ekrandan Ayarlar‘a dokunun ve uçak modunu açın. Uçak modu açıkken ekranın üstündeki durum çubuğunda TS2802_ControlCenterGlyphAirplane2x simgesi görünür ve iPhone’dan hiçbir cep telefonu, radyo, Wi-Fi veya Bluetooth sinyali yayılmaz.

Uçak modu hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu makaleye bakın.

Ekranın sol üst köşesinde “Servis Yok” mesajı görünüyor

iPhone: Servis Yok Sorununu Giderme makalesine bakın.

iTunes’da görünmüyor/USB bağlantısı sorunları

Bu sorunları giderme konusunda yardım için aşağıdaki makalelere bakın:

  • iOS: Mac OS X için iTunes’da tanınmıyor
  • iOS: Windows için iTunes’da tanınmıyor
  • iOS: USB bağlantı sorunlarını giderme

iPhone yanıt vermiyor ve Apple Logosu gösteriyor

iOS: Güncellenemiyor veya geri yüklenemiyor makalesine bakın.

Düğmeler ve Anahtarlar

Uyut/Uyandır düğmesi iPhone’u kilitlemiyor veya kilidini açmıyor

  1. Telefonu kilitlemek için Uyut/Uyandır düğmesine basın. Not: Saptanmış olarak, ekrana bir dakika boyunca dokunmazsanız iPhone otomatik olarak kilitlenir.
  2. iPhone’un kilidini açmak için Ana Ekran düğmesine veya Uyut/Uyandır düğmesine basın ve daha sonra kaydırıcıyı hareket ettirin.
  3. Yukarıdakilerden hiçbiri işe yaramazsa iPhone’u kapatıp yeniden açmayı deneyin.
  4. iPhone kapanmıyorsa sıfırlayın.
  5. Telefonu kilitlemeye veya kilidini açmaya çalışın.

Ana Ekran düğmesi yavaş tepki veriyor

  1. Ana Ekran düğmesi, bir uygulamadan çıkarken yavaş tepki veriyorsa başka bir uygulamayı deneyin.
  2. Sorun sadece belirli uygulamalarda yaşanıyorsa, bu uygulamaları silmeyi ve tekrar yüklemeyi deneyin.Uygulamaları yükleme ve sorunlarını giderme ile ilgili daha fazla yardım alın.
  3. Sorun devam ederse iPhone’u kapatıp yeniden açmayı deneyin. iPhone yeniden başlamıyorsa sıfırlamayı deneyin.
  4. Sorun devam ediyorsa iPhone’u geri yüklemeyi deneyin.
  5. Sorun hala devam ediyorsa servisten yardım isteyin.

Ana Ekran düğmesi çalışmıyor

  1. iPhone’u uyku moduna geçirin.
  2. Birkaç saniye bekleyin.
  3. Ana Ekran düğmesine basın.
  4. iPhone uyanmalıdır.
  5. iPhone uyanmazsa servise gönderilmesi gerekir.

Kamera

Kamera çalışmıyor veya görüntü kalitesi düşük

  1. Ekranda kapalı lens veya siyah resim gösteriliyorsa, Kamera uygulamasını kapanmaya zorlayın.
  2. Ana ekranda Kamera uygulamasını görmüyorsanız Spotlight’ta aramayı deneyin. Kamera aramada da bulunmazsa Ayarlar > Genel > Sınırlamalar’a dokunarak Sınırlamalar’ın açık olmadığından emin olun.
  3. Kamera lensinin temiz olduğundan ve önünde herhangi bir engelleme bulunmadığından emin olun. Lensi temizlemek için mikrofiber bir parlatma bezi kullanın.
  4. Kılıflar kamerayı ve flaşı etkileyebilir. Fotoğraflarla ilgili görüntü veya renk kalitesi sorunları yaşıyorsanız temiz, kuru bir bez kullanarak lensi nazikçe temizlemeyi veya kılıfı çıkarmayı deneyin.
  5. iPhone’u kapatıp tekrar açmayı deneyin.
  6. Kamerayı ilgili nesneye odaklamak için dokunun. Ayarlama yaparken görüntü titreyebilir veya kısa bir süreliğine odaklanabilir veya bulanıklaşabilir.
  7. Odaklama sırasında sabit kalmaya çalışın:
    • Fotoğraf: Resim çekerken sabit durun. Herhangi bir yönde çok fazla hareket ederseniz, kamera otomatik olarak yeniden orta noktaya odaklanır.
    • Not: iPhone yana dönükken fotoğraf çekerseniz, fotoğraf otomatik olarak yatay yönde kaydedilir.
    • Video: Kayıt yapmaya başlamadan önce odağı ayarlayın. Ayrıca kayıt yaparken de dokunarak odağı yeniden ayarlayabilirsiniz. Kayıt sırasında Kamera uygulamasından çıktığınızda, kayıt durdurulur ve video Film Rulosuna kaydedilir.
    • Not: Orijinal iPhone veya iPhone 3G’de video kayıt özellikleri yoktur.
  8. iPhone’unuzun ön ve arka kamerası varsa, sorunun ikisinde de devam edip etmediğini doğrulamak için ikisi arasında geçiş yapın.

Aksesuarlar

Aksesuar çalışmıyor

Sorun giderme bilgileri için iPhone, iPad ve iPod aksesuarları hakkında ve iPhone, iPad ve iPod touch aksesuarları ile ilgili sorunları giderme makalelerine bakın.

Stereo mikrofonlu kulaklık düğmeleri düzgün çalışmıyor

  1. Kullanılan mikrofonlu kulaklığın iPhone ile uyumlu olduğunu doğrulayın.
  2. Mikrofonlu kulaklık jakının kirlenmediğini doğrulayın.
  3. Stereo mikrofonlu kulaklığı takın ve Müzik uygulamasını kullanarak ses dosyaları çalın. Sol ve sağ kanalların her ikisinin de çalıştığını doğrulayın.
  4. Orta düğmeye basarak ses dosyasını çalmayı durdurabildiğini ve devam ettirebildiğini kontrol edin.
  5. Bir telefon görüşmesi yapın ve mikrofonun çalışıp çalışmadığına bakın.
  6. Sorun devam ederse başka bir mikrofonlu kulaklık kullanmayı deneyin.
  7. Sorun başka bir mikrofonlu kulaklık ile de devam ederse iPhone’u servise gönderin.

Bluetooth mikrofonlu kulaklık yanıt vermiyor veya iPhone ile düzgün çalışmıyor

  1. Üçüncü taraf Bluetooth mikrofonlu kulaklıkları tüm iPhone modelleri ile uyumlu olmayabilir. Sorun gidermeden veya servisi ayarlamadan önce ürünün web sitesini kontrol edin ve mikrofonlu kulaklığın iPhone’unuz ile uyumlu olduğunu doğrulayın.
  2. iPhone’un mikrofonlu kulaklıktan ses dosyası çalmaya ayarlandığından emin olun. Ses Kaynağı’na dokunun ve iPhone Bluetooth Mikrofonlu Kulaklık öğesini seçin.
  3. Mikrofonlu kulaklığın ve iPhone’un şarj edilmiş olduğundan emin olun.
  4. Mikrofonlu kulaklığı kapatın ve açın.
  5. iPhone’u kapatıp yeniden açmayı deneyin.
  6. iPhone’da Bluetooth’un açık olduğundan emin olun: Ana ekranda Ayarlar > Bluetooth öğesini seçin ve Bluetooth’u açın.
  7. Bluetooth ayarlar bölmesinde mikrofonlu kulaklığın bulunabilir olduğunu doğrulayın. (Üçüncü taraf Bluetooth mikrofonlu kulaklıklarının ayarlama yönergeleri, bulunabilirlik bilgileri ve saptanmış güvenlik kodları için kullanıcı kılavuzuna bakın. Apple Bluetooth Mikrofonlu Kulaklık için, kulaklıkta beş hızlı yüksek bip sesi duyana kadar mikrofonlu kulaklık düğmesini basılı tutun. Mikrofonlu kulaklık bulunabilir durumdayken durum ışığı sürekli biçimde yeşil olarak yanıp söner.)
    • Bluetooth aygıtları listesinde mikrofonlu kulaklık göründüğünde, mikrofonlu kulaklık ile iPhone’u eşlemek için dokunun.
    • Mikrofonlu kulaklık listede görünmezse, bulunabilir olduğundan ve başka bir telefon ile eşlenmemiş olduğundan emin olun.
    • iPhone tarafından istenirse “0000” güvenlik kodunu girin ve bağlan öğesine dokunun.
  8. iPhone, mikrofonlu kulaklık ile yine de eşlenmiyorsa diğer eşlenmiş Bluetooth aygıtlarına ait tüm kayıtları kaldırın. Ayarlar > Bluetooth‘u seçin ve TS2802_MoreInfo2x.jpg öğesine dokunun. Daha sonra “Bu aygıtı unut” öğesini seçin.
  9. iPhone’u kapatıp yeniden açmayı deneyin.
  10. Düzgün çalıştığı bilinen bir Bluetooth mikrofonlu kulaklık kullanmayı deneyin.
    • Düzgün çalıştığı bilinen bir mikrofonlu kulaklık ile sorun çözülürse sorun orijinal mikrofonlu kulaklıkta demektir.
    • Düzgün çalıştığı bilinen bir mikrofonlu kulaklık ile sorun çözülmezse ve iPhone’daki ayarlar doğruysa, iPhone’u değiştirin.
    • Şüphe edilen mikrofonlu kulaklığın yeni telefonla çalıştığını doğrulayın.

SIM

“SIM takılı değil” uyarısı

Daha fazla bilgi için bu makaleye bakın.

Pusula (orijinal iPhone veya iPhone 3G’de yoktur)

Pusula çalışmıyor

Daha fazla bilgi için bu makaleye bakın.

Sorun çözülmedi

Sorunum çözülmedi. Şimdi ne yapmalıyım?

Apple Destek bölümüne danışın.

Ek Bilgiler

İşitme duyusuna zarar vermeyi önleme

Alıcı, kulak içi kulaklıklar, mikrofonlu kulaklıklar, hoparlör veya kulaklıklar yüksek ses düzeylerinde kullanılırsa kalıcı işitme kaybı oluşabilir. Sesi güvenli bir düzeye ayarlayın. Zaman içinde daha yüksek ses düzeyleri normal gelmeye başlayabilir, ama bu yüksek sesler işitme duyunuz için zararlı olabilir. Kulaklarınızda çınlama duymaya başlarsanız veya konuşmalar kulağınıza boğuk gelmeye başlarsa, dinlemeyi bırakın ve işitme duyunuzu kontrol ettirin. Ses düzeyi yükseldikçe işitme duyunuzun zarar görmesi daha çabuk gerçekleşir. İşitme uzmanları, işitme duyunuzu korumanız için şunları önerir:

  • Alıcıyı, kulak içi kulaklıkları, mikrofonlu kulaklıkları, hoparlörü veya kulaklıkları yüksek ses düzeylerinde kullandığınız süreyi sınırlayın.
  • Ortamdaki gürültüleri bastırmak için ses düzeyini yükseltmekten kaçının.
  • Yakınınızda konuşan insanları duyamıyorsanız sesi kısın.

iPhone’da maksimum ses düzeyi sınırını ayarlama hakkında daha fazla bilgi için iPhone Kullanıcı Kılavuzu‘na bakın.

iPhone’u açmayın

Asla iPhone’u kendiniz onarmaya veya üzerinde değişiklik yapmaya çalışmayın. Dış vidaların çıkartılması işlemi de dahil iPhone’u sökmek, garanti kapsamına girmeyen hasarlara neden olabilir. iPhone, GSM modellerindeki SIM tepsisi ve SIM kartı dışında kullanıcı tarafından servisi yapılabilecek parçalar içermez. Servis, sadece yetkili bir servis sağlayıcısı tarafından verilmelidir.

iPhone’u onarma veya değiştirme hakkında daha fazla bilgi için iPhone’unuza ilişkin ürün bilgisi ve güvenliği kılavuzuna bakın.

Bulgular

Aşağıdaki iPhone, iPad, iPod touch Multi-Touch ekran (veya dokunmatik ekran) yanıt verme sorunlarını gidermek için bu makaleyi kullanın:

  • Multi-Touch ekran (veya dokunmatik ekran) yanıt vermiyor
  • Multi-Touch ekranın belirli kısımları yanıt vermiyor
  • Multi-Touch ekran çok yavaş yanıt veriyor
  • Multi-Touch yanıtı dengesiz

Çözüm

Aygıtınızda yukarıdaki belirtilerden herhangi biri varsa aşağıdaki adımları deneyin:

  1. Aygıtınızı yeniden başlatın.
    • “Kapat” ifadesi görünene kadar Açma/Kapama düğmesini basılı tutun. Aygıtınızı kapatın. Kapalı durumdayken, tekrar açmak için Açma/Kapama düğmesine basın.
    • Aygıtınızı yeniden başlatamazsanız, Uyku/Uyanma düğmesine ve Ana Ekran düğmesine aynı anda basıp en az on saniye basılı tutarak Apple logosunun görünmesini sağlayın.
  2. Ekranı yumuşak, hafifçe ıslatılmış tüy bırakmayan bir bezle temizleyin.
  3. Aygıtı eldivenle, ıslak ellerle veya el kremi sürdükten hemen sonra kullanmamaya dikkat edin.
  4. Koruyucu kılıf varsa veya ekranın üstüne plastik kaplama ve film uygulandıysa, bunları çıkarıp aygıtı bunlar olmadan test etmeyi deneyin.

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, lütfen aygıtın incelenmesi için Apple Store‘dan randevu alın. Yakınınızda bir Apple Store yoksa, en uygun servis seçeneğini öğrenmek için Apple’a ulaşın veya ürününüzle ilgili Servis SSS açıklamalarına bakın.

Ek Bilgiler

İpucu: Multi-Touch ekranın belirli bir kısmıyla ilgili sorunları gidermek için aşağıdaki adımları izleyin:

  • Harita uygulamasını açın ve iki köşesine ve ardından ortasına çift dokunarak her bölümünde yakınlaştırma yaptığını doğrulayın.
  • Başka bir uygulamada belirli alan etkileniyorsa, bu konumu aklınızda tutun ve Harita uygulamasında bu konumdaki dokunma işlevselliğini doğrulayın.

iPhone ve iPod touch’ta Hesap Makinesi’ni de kullanabilirsiniz:

  • Hesap makinesi uygulamasını açın ve ekranın üst bölümü hariç tüm noktaları test edin. Hesap makinesindeki her bir düğmeye basarak çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
  • Ekranın üstündeki alanı test etmek için, aygıtı döndürerek bilimsel hesap makinesine geçin ve soldaki veya sağdaki iki sırada yer alan düğmelere basın.

Bu makalede iPhone, iPad veya iPod touch’ınızda Exchange ActiveSync hesabını nasıl ayarlayacağınız açıklanmaktadır. Gerekli bilgilerin herhangi biriyle ilgili kuşkunuz varsa Exchange Server yöneticinize başvurun.

iOS aygıtınızda Exchange ActiveSync hesabınızı ayarlamak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvimler > Hesap Ekle > Microsoft Exchange‘e dokunun.
  2. Aşağıdaki alanlara gereken bilgileri girin ve Sonraki‘ne dokunun.
  3. iOS aygıtınız Exchange Server’ı bulmaya çalışacaktır. Gerekirse Sunucu alanına ön uç Exchange Server’ınızın tam adresini girin. 
  4. Eşzamanlamak istediğiniz içeriği seçin: Mail, Kişiler ve Takvimler. İşiniz bittiğinde Kaydet‘e dokunun.

Not: Exchange ayarlarınızı değiştirmek için Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvimler‘e dokunun, Exchange hesabınızı seçin ve Hesap Bilgisi ‘ne dokunun. 

Bulgular

App Store’dan iPhone, iPad veya iPod touch’ınıza yüklediğiniz bir uygulamada aşağıdaki sorunlardan biriyle karşılaşırsanız ne yapacağınızı öğrenin:

  • Uygulama beklenmedik şekilde kapanıyor
  • Uygulama yanıt vermeyi kesiyor
  • Uygulamayı açamıyorsunuz

Çözüm

Aşağıdaki adımları izleyin ve her adımdan sonra test edin.

Uygulamayı yeniden başlatın

Uygulamayı kapatın ve tekrar açın.

Aygıtınızı yeniden başlatın

Aygıtı kapatıp tekrar açın.

Aygıt yazılımınızı ve uygulamalarınızı güncelleyin

Aygıtınızı en son iOS sürümüne güncelleyin.

Uygulamalarınızı güncelleyin:

  1. App Store’u açın ve Güncellemeler’e dokunun.
  2. Kullanılabilir güncellemeler varsa Tümünü Güncelle’ye dokunun.
  3. Sorulursa Apple Kimliğinizin parolasını girin. Güncellemeler indirilir ve yüklenir.

Bazı uygulamaları güncellemek için Wi-Fi bağlantısı gerekebilir.

App Store’dan başka bir uygulama yükleyin

Yüklediğiniz uygulama açılmıyorsa, iOS aygıtınızda bulunmayan ücretsiz bir uygulamayı indirin ve yükleyin. Bu işlem Apple Kimliği yetkilendirmenizi sıfırlayacaktır.

Sorun yaşadığınız uygulamayı indirirken kullandığınız Apple Kimliğinizi kullanmayı unutmayın.

Uygulamayı yeniden yükleyin

Uygulamayı aygıtınızdan kaldırıp tekrar yükleyin. Uygulama silindiğinde verilerinin de silineceğini unutmayın.

  1. Uygulamayı silin. TS1702--deleteicons--tr
  2. Ana Ekran düğmesine basın.
  3. App Store’a gidin ve uygulamayı tekrar indirin.
  4. Uygulamanın indirilmesini bekleyin, sonra da Ana ekranda uygulamayı açın.

İndirme durursa devam ettirebilirsiniz.

Geliştiriciye başvurun

Aynı sorunu tekrar yaşarsanız yardım almak için uygulamanın geliştiricisine başvurun:

  1. Uygulamayı App Store’da bulun.
  2. Uygulamaya dokunun ve Yorumlar’a dokunun.
  3. Destek’e dokunun.TS1702--reviews--tr

Bulgular

Biri aradığında, onu alıcıdan veya hoparlörden duyamıyorum, müziğin sesini de hoparlörden duyamıyorum. Ayrıca arayan kişi de beni duyamıyor.

Not: iPhone, dock konektörünün hemen yanında bulunan tek bir hoparlöre sahiptir. iPhone 4 veya daha üstü modellerde, hoparlör dock konektörünün sağ tarafındadır. Önceki iPhone modellerinde, hoparlör dock konektörünün sol tarafındadır.

Çözüm

  1. Mikrofonlu kulaklık, kulaklık veya adaptör dahil olmak üzere, kulaklık jakına bağlı hiçbir şeyin bulunmadığından emin olun.
  2. Sesli/Sessiz anahtarının sessiz konumuna getirilmediğinden emin olun.
  3. Ana ekrandayken, ses düğmelerini ayarlayın. Kulaklıkların takıldığını gösteren aşağıdaki simgeyi görüyorsanız, kulaklık jakında birikinti veya girişine sıkışmış bir nesne olabilir: TS1630_01-tr
  4. Kulaklık jakını kontrol edin. Kulaklık jakında kolayca çıkarılamayan bir nesne sıkışmışsa, nesnenin çıkarılması için iPhone’unuzu servise götürün.
  5. Orijinal iPhone için: Kulaklık jakında ip veya tüy gibi hafif birikintiler varsa, kulaklık jakına bir mikrofonlu kulaklık bağlamayı deneyin ve daha sonra kulaklıkları çıkarın. Birikintileri gidermek için bu işlemi birkaç kez tekrarlayın.
  6. Ekrana koruyucu film taktıysanız, filmin alıcıyı kapatmadığından emin olun veya filmi tamamen çıkarın.
  7. Alıcı kaplamasını kontrol edin (aygıtın en üst kısmında, ekranın üzerindedir). Tıkanmış görünüyorsa, birikintileri hafifçe temizlemek için temiz, küçük, kuru ve yumuşak tüylü bir fırça kullanın.
  8. Yakınınızdaki bir Bluetooth kulaklığıyla eşlediyseniz, kulaklığı kullanın veya Bluetooth’u kapatın (Ayarlar > Genel > Bluetooth öğesini seçin).
  9. iPhone’u yeniden başlatın.
  10. iPhone’u yeniden başlatma sorunu çözmezse, aygıtı geri yüklemeyi deneyin.
  11. Sorun devam ederse, servis bilgisi almak için Servis Yanıt Merkezi – iPhone adresine gidin.

iPhone’umu Bul uygulaması kaybolması veya çalınması halinde iPhone, iPad, iPod touch veya Mac’inizin konumunu belirlemenize ve aygıtınızı korumanıza yardımcı olur. Aygıtınızda iPhone’umu Bul uygulaması kurulu ise şunları yapabilirsiniz:

  • Aygıtınızın konumunu bir harita üzerinde belirlemek
  • Aygıtınızı bulmanıza yardımcı olmak için aygıtınızda ses çalmak
  • Aygıtınızı kilitlemek ve takip etmek için Kayıp Modu‘nu kullanmak
  • Aygıtınızdaki tüm kişisel bilgilerinizi uzaktan silmek

iOS 7 veya üst sürümünde iPhone’umu Bul uygulaması, Etkinleştirme Kilidi adlı yeni bir özellik içerir. Bu özellikiPhone’umu Bul’u kurduğunuzda otomatik olarak açılır. Etkinleştirme Kilidi, kaybolması veya çalınması halinde iPhone, iPad veya iPod touch aygıtınızın başkası tarafından kullanılmasını veya satılmasını zorlaştırır.

Etkinleştirme Kilidi etkinken sizden başkasının şunları yapabilmesi için Apple Kimliğiniz ve parolanız gereklidir:

  • Aygıtınızda iPhone’umu Bul uygulamasını kapatmak
  • Aygıtınızda iCloud’dan çıkış yapmak
  • Aygıtınızı silmek ve tekrar etkinleştirmek

Daha fazla bilgi için iCloud: iOS 7’de iPhone’umu Bul Etkinleştirme Kilidini Bulma başlıklı Apple Destek yazısına bakın.

Bulut Tabanlı iTunes ile iTunes Store, App Store, iBooks Store ve Mac App Store’dan daha önce satın aldığınız öğelere erişebilirsiniz.

Şu parçaları çıkarın

  1. İlk satın alma işleminde kullandığınız Apple Kimliğinizle giriş yapın.
  2. Bir öğe indirmek için hangi Apple Kimliğini kullandığınızı öğrenin.
  3. İçeriğin yeniden indirmeye uygun olup olmadığını öğrenin. Önceden satın alınan öğeler artık iTunes Store’da yoksa indirilemeyebilir. Apple Kimliğinizin ülkesini değiştirdiyseniz, önceki ülkeden satın aldığınız öğeleri indiremezsiniz.

Daha önce satın alınanları iPhone, iPad veya iPod touch’ınıza indirme

iOS aygıtınızın aşağıdaki sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olun:

  • iOS 4.3.3 veya sonrası
  • Öğeleri iPhone’a (CDMA modeli) indirmek için iOS 5 veya sonrası yüklü olmalıdır.
  • Kitapları indirmek için iBooks 3.0 veya sonrası gerekir.

Aşağıdaki adımları kullanarak Müzik veya Videolar’da bir öğeyi bulamazsanız, öğeyi iTunes Store uygulamasını kullanarak indirmeyi deneyebilirsiniz:

  • iPhone veya iPod touch: iTunes Store uygulamasına dokunun ve Fazlası > Satın Alınanlar’a gidin.
  • iPad: iTunes Store uygulamasına dokunun, sonra da Satın Alınanlar’a dokunun.

Uygulamalar

  1. App Store’a dokunun.
  2. iPhone veya iPod touch kullanıyorsanız, Güncellemeler’e, sonra da Satın Alınanlar’a dokunun. iPad kullanıyorsanız Satın Alınanlar’a dokunun. HT2519--purchased--tr
  3. İndirmek istediğiniz öğeyi bulun.
  4. İndir HT2519_03-app_store_cloud_app_download_button_002-mul simgesine dokunun. İndirme tamamlandıktan sonra uygulamayı Ana ekrandan açabilirsiniz.

Müzik

  1. Ayarlar > Müzik’e dokunun ve Tüm Müzikleri Göster’in açık olduğundan emin olun.
  2. Müzik uygulamasına dokunun.
  3. İndirmek istediğiniz öğeyi bulun. HT2519_10-music_album_view_002-tr
  4. İndir HT2519_11-music_download_button_001-mul simgesine dokunun.

Filmler, TV şovları veya video klipler

  1. Ayarlar > Videolar’a dokunun ve Tüm Videoları Göster’in açık olduğundan emin olun.
  2. Videolar uygulamasına dokunun.
  3. Sayfanın altındaki Filmler, Video Klipler veya TV Şovları’na dokunun. HT2519_07-movies_nav_bar_001-tr
  4. İndirmek istediğiniz öğeyi bulun.
  5. İndir HT2519_03-app_store_cloud_app_download_button_002-mul simgesine dokunun.

Sesli kitaplar, zil sesleri ve tonlar

Mac’inize veya PC’nize bu öğelerin yedeğini kaydettiyseniz, öğeleri iOS aygıtınızla eşzamanlayabilirsiniz. Bu öğeleri Bulut Tabanlı iTunes’dan tekrar indiremezsiniz.

Kitaplar

Satın alınan kitapları indirmek için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. iBooks’a dokunun, sonra da Mağaza’ya dokunun. HT2519--books--tr
  2. Alt gezinme düğmesinden Satın Alınanlar’a dokunun.
  3. İndirmek istediğiniz kitaba dokunun.

Daha önce satın alınanları Apple TV’de oynatma

Apple TV’de içerik oynatmak için Apple TV (2. nesil veya sonrası) gerekir. Bazı özellikler için Apple TV yazılımının en son sürümü gerekir. Önceden satın aldığınız 720p HD TV şovları ve filmler 1080p olarak da kullanılabiliyorsa1080p olarak oynatabilirsiniz.

Filmler ve TV şovları

  1. Apple TV ana menüsünde Filmler > Satın Alınanlar veya TV Şovları > Satın Alınanlar’ı seçin.
  2. Görüntülemek istediğiniz öğeyi seçin.
  3. Oynat’ı seçin.

Müzik ve video klipler

  1. Apple TV ana menüsünde, Müzik öğesini seçin.
  2. Dinlemek istediğiniz parçayı seçin.

Daha önce satın alınanları Mac veya PC’te indirme

Mac’inizin veya PC’nizin aşağıdaki sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olun:

  • iTunes 10.3 veya sonrası
  • Daha önce satın aldığınız filmleri ve TV şovlarını indirmek için iTunes 10.6 veya sonrasını kullanmanız gerekir.
  • Bulut Tabanlı iTunes’un kullanılabildiği bir ülkeden iTunes hesabı

iTunes Store

  1. iTunes’u açın ve iTunes Store’a gidin.
  2. Hızlı Bağlantılar bölümünde Satın Alınanlar’ı tıklayın. HT2519--quicklinks--tr
  3. İndirmek istediğiniz içerik türünü (Müzik, Filmler, TV Şovları, Uygulamalar veya Kitaplar) seçin.
  4. Bilgisayarınızda olmayan satın alınmış içeriği görüntülemek için Arşivimde Yok’u seçin. HT2519--filter--tr
  5. İndirmek istediğiniz öğeyi bulun. Soldaki menüyü kullanarak öğelere göz atabilirsiniz. 2.000’den fazla parçanız varsa, Tüm Parçalar veya Albümler yerine Son Satın Alınanlar’ı görürsünüz. ht2519--recentmenu--en
  6. İndirmek istediğiniz öğenin yanındaki İndir simgesini tıklayın. Zaten arşivinizde olan öğeler için İndir simgesi görüntülenmez.

Mac App Store

  1. Mac App Store’u açın. HT2519--app_store--tr
  2. Pencerenin üst tarafındaki Satın Alınanlar’ı tıklayın. Satın aldığınız uygulamalar görünür.
  3. Yükle veya İndir öğesini tıklayın.

Bu makale arşivlendi ve artık Apple tarafından güncellenmiyor.

Bulgular

Bir CD’yi içe aktarırken veya iTunes’a yeni parça dosyaları eklerken albüm kapağı eksik olabilir ve iTunes albüm resimlerini otomatik olarak indirmiyor ve eklemiyor olabilir.

Çözüm

iTunes’un bu özelliği kullanacak şekilde yapılandırıldığını kontrol edin. Bu özelliği iTunes Tercihlerinde etkinleştirebilirsiniz:

  1. iTunes Tercihleri’ni açın
  2. Mac: iTunes > Tercihler‘i seçin.
  3. Windows: Düzen > Tercihler‘i seçin.
  4. Mağaza’yı tıklayın.
  5. “Albüm resmini otomatik olarak indir” onay kutusunu seçin.

iTunes yalnızca iTunes Store’da bulabildiği parçaların albüm kapak resimlerini indirir. iTunes sizin iTunes arşivinizdeki her parçayı kontrol eder ve iTunes Store’daki bir parça ile eşleştirmeyi dener. Veriler eşleşirse iTunes albüm resimlerini iTunes Store’dan indirir ve iTunes arşivinizdeki parçaya ekler. iTunes belirli bir parçanın resimlerini iTunes Store’da bulamazsa bir uyarı mesajı görmezsiniz. iTunes yalnızca, o parçanın resimlerini indirmez.

Not: Bir iTunes Store hesabınız olması ve kullandığınız bilgisayarda hesaba giriş yapmış olmanız gerekir.

Bulgular

Bu makale iPhone’unuzda şu hücresel veri sorunlarını gidermenize yardımcı olacaktır:

  • Hücresel ağ üzerinden bağlantı kurulamıyor, ancak Wi-Fi bağlantısı çalışıyor
  • Safari’de sayfa yüklenemiyor
  • Hücresel ağ üzerinden e-posta kullanılamıyor
  • Hücresel ağ üzerinden yavaş veri bağlantısı
  • Kesintili hücresel veri bağlantısı
  • 3G/4G/LTE ağına katılınamıyor
  • “Hücresel veri bağlantısı etkinleştirilemedi” uyarı mesajı

Çözüm

iPhone’unuzdaki hücresel veri sorunlarını gidermenize yardımcı olması için şu adımları uygulayın. Her bir adımı uyguladıktan sonra, sorunun çözülüp çözülmediği anlamak için lütfen test edin.

  1. Uçak modunu değiştirin: Ayarlar’a dokunun, uçak modunu açın, üç saniye bekleyin ve uçak modunu tekrar kapatın.
  2. iPhone’unuzu yeniden başlatın.
  3. Yazılımınızın güncel olduğundan emin olun:
    • Operatör Ayarı Güncelleme denetimi: Ayarlar > Genel > Hakkında öğesine dokunun.
    • iOS Yazılım Güncellemesi denetimi: Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme öğesine dokunun.
      Not:
       Bazı güncellemeler için Wi-Fi bağlantısı gerekir.
  4. SIM Kart’ı çıkarın ve yeniden takın. iPhone’un ağa yeniden bağlanmasını bekleyin.
  5. SIM kartınızda SIM PIN etkinse, şu şekilde kapatmayı deneyin: Ayarlar > Telefon > SIM PIN’e dokunun.
  6. Başka bir konum deneyin. Başka konumda çalışıyor ancak özgün konumda hala çalışmıyorsa, sorunu bildirmek için operatörünüzle iletişim kurun.
  7. Ağ ayarlarını sıfırlayın: Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla öğelerine dokunun.
  8. iPhone’u yeni olarak geri yükleyin.
  9. Operatörünüzle irtibat kurup şunları kontrol edin:
    • iPhone’un hesapta uygun, geçerli bir İnternet paketiyle ayarlandığını doğrulayın.
    • Hesabın herhangi bir biçimde bloke edilmediğini doğrulayın.
    • Operatörün günlüklerinde sorunun neden ortaya çıktığını belirlemenize yardımcı olacak hata mesajları olup olmadığını öğrenin.

Sorun yukarıdaki adımların hiçbiriyle çözülmüyorsa, daha fazla sorun giderme işlemi için operatörünüze başvurun, bir Apple Store‘dan randevu alın veya AppleCare’e ulaşın.

Not: Uluslararası seyahatleriniz oluyorsa, veri dolaşımını açmanız gerekebilir: Ayarlar > Hücresel öğelerine dokunun. Önce uluslararası dolaşım maliyetini öğrenmek için operatörünüze danışın. 

Bulgular

iPhone, iPad veya iPod touch kullanırken karşılaşabileceğiniz Wi-Fi sorunlarını nasıl gidereceğinizi öğrenin.

Çözüm

iOS aygıtını kullanırken zaman zaman beklenmedik Wi-Fi davranışı görebilirsiniz:

  • Ağı bulma ve bağlanma zorluğu
  • Beklenmeyen Wi-Fi sinyal gücü veya bağlantı kesilmesi
  • Internet’e erişememe
  • Olması beklenen zamanlarda Wi-Fi bağlantısının otomatik olarak yapılamaması

Bu tür sorunları gidermek için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Wi-Fi yönelticisinin (erişim noktası) kapsamında olduğunuzdan emin olun.
  2. Ayarlar > Wi-Fi seçeneklerine dokunun ve Wi-Fi’yi kapatıp açın. W-Fi ayarınızın ışığı sönmüşse bu adımları izleyin.
  3. Wi-Fi yönelticisinin ve kablolu veya DSL modemin güce bağlı, açık ve Internet’e bağlı olduğunu doğrulayın. Aksi takdirde yardım için ağ yöneticinize veya Internet Servis Sağlayıcınızla (ISP) görüşün.
  4. iOS Aygıtınızı yeniden başlatın.
  5. Ayarlar > Wi-Fi seçeneklerine dokunup bağlı olduğunuz Wi-Fi ağını bulun.
  6.  ve Bu Ağı Unut‘a dokunun.
  7. Tercih ettiğiniz Wi-Fi ağına bağlanmayı deneyin. 
  8. Not: Ağınız parola korumasına sahipse Wi-Fi parolanızı tekrar girmeniz gerekebilir.
  9. Wi-Fi yönelticinizi kapatıp açın2. ISP’niz kablo veya telefon hizmeti de sağlıyorsa, hizmet kesintisini önlemek için bu adımı denemeden önce ilgili servislere başvurun.
  10. Aygıtınızı en son yazılım sürümüne güncelleyin.
  11. Wi-Fi yönelticinizi en yeni firmware’e güncelleyin2. AirPort Baz İstasyonları için AirPost İzlencesi’ni kullanarak güncellemeleri yükleyin.

Sorun hala çözülmediyse

Yaşadığınız sorun için aşağıdaki adımları izleyin.

Tümünü Daralt | Tümünü Genişlet

Wi-Fi ağı bulunamıyor

  1. Ayarlar > Wi-Fi‘ye dokunup çıkan ağlar arasından seçim yaparak ağın bulunduğunu doğrulayın. Not: Wi-Fi ağ adının görüntülenmesi birkaç saniye süre alabilir.
  2. Kablosuz yönelticinizin (erişim noktası) daha yakınına gelip Wi-Fi ağını bulmaya çalışın.
  3. Katılmak istediğiniz ağı göremezseniz, gizli bir ağa bağlanmaya çalışıyor olabilirsiniz. Gizli bir ağa nasıl bağlanacağınızı öğrenin.
  4. Desteklenen Wi-Fi konfigürasyonları iOS aygıtı modeline göre değişir. Aygıtınızın hangi standartları desteklediğini öğrenin.
  5. Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla öğelerine dokunarak ağ ayarlarını sıfırlayın. Not: Bu işlem şunlarda dahil tüm ağ ayarlarını sıfırlar:
    • önceden bağlanılan Wi-Fi ağları ve parolaları
    • yakın zamanda kullanılmış Bluetooth aksesuarları
    • VPN ve APN ayarları

Wi-Fi ağına bağlanılamıyor

  1. Bağlanmayı istediğiniz Wi-Fi ağına bağlanmaya çalıştığınızı doğrulayın.
  2. Wi-Fi parolanızı doğru girdiğinizden emin olun. Parolalar büyük/küçük harfe duyarlı olabilir ve rakamlar veya özel karakterler içerebilir.
  3. Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla öğelerine dokunarak ağ ayarlarını sıfırlayın. Not: Bu işlem şunlarda dahil tüm ağ ayarlarını sıfırlar:
    • önceden bağlanılan Wi-Fi ağları ve parolaları
    • yakın zamanda kullanılmış Bluetooth aksesuarları
    • VPN ve APN ayarları

Wi-Fi bağlantısı kopuyor veya sinyal gücü beklenenden daha düşük

  1. Wi-Fi yönelticisinin (erişim noktası) yakınına gidin.
  2. Potansiyel parazit kaynakları olup olmadığını denetleyin.
  3. iOS aygıtınızdaki kılıf, stand veya diğer aksesuarları çıkarın ve sinyal gücünün artıp artmadığına bakın.
  4. Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla öğelerine dokunarak ağ ayarlarını sıfırlayın. Not: Bu işlem şunlarda dahil tüm ağ ayarlarını sıfırlar:
    • önceden bağlanılan Wi-Fi ağları ve parolaları
    • yakın zamanda kullanılmış Bluetooth aksesuarları
    • VPN ve APN ayarları

Wi-Fi bağlantısı kuruluyken Internet’e erişilemiyor

  1. Ortak veya ticari bir ağ kullanıyorsanız oturum açmanız veya abone olmanız gerekebilir.
  2. Özel olarak atanmış bir IP adresine sahip olup olmadığınıza bakın:
    • Ayarlar > Wi-Fi seçeneklerine dokunup bağlı olduğunuz Wi-Fi ağını bulun ve  üzerine dokunun.
    • IP adresiniz 169.254.xxx.xxx ise Internet’e erişmeniz mümkün olmayabilir.
  3. Özel olarak atanmış bir IP adresine sahip değilseniz, ağınızdaki diğer Wi-Fi aygıtlarının İnternet erişimi olup olmadığına bakın.
    • Onlar da bağlanamıyorsa ek yardım almak için ağ yöneticinize veya ISP’nize başvurun.
    • Diğer aygıtlar bağlanabiliyorsa, aygıtınızda Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla‘ya dokunup ağ ayarlarınızı sıfırlayın. Not: Bu işlem şunlarda dahil tüm ağ ayarlarını sıfırlar:
      • önceden bağlanılan Wi-Fi ağları ve parolaları
      • yakın zamanda kullanılmış Bluetooth aksesuarları
      • VPN ve APN ayarları

Wi-Fi bağlantısı otomatik olarak yapılamıyor

  • Wi-Fi ağınıza ortak ad vermeyi önleyin.
    • Bazı kablosuz yönelticiler “kablosuz” veya “varsayılan” gibi genel bir SSID (ağ adı) ile önceden yapılandırılmıştır.
    • Kullanmak istediğiniz Wi-Fi ağı genel bir SSID’ye sahipse, SSID’yi benzersiz bir adla değiştirin.
  • Kullanmak istediğiniz Wi-Fi ağı benzersiz bir SSID’ye sahipse, Ayarlar> Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla‘ya dokunarak ağ ayarlarını sıfırlayın. Not: Bu işlem şunlarda dahil tüm ağ ayarlarını sıfırlar:
    • önceden bağlanılan Wi-Fi ağları ve parolaları
    • yakın zamanda kullanılmış Bluetooth aksesuarları
    • VPN ve APN ayarları

Ek Bilgiler

  • Gerekli bilgileri Wi-Fi ağına bağlanma makalesinde bulabilirsiniz.
  • Bazı üçüncü taraf yönelticiler en son firmware’e güncellendikten sonra bile tüm iOS aygıtlarıyla uyumlu olmayabilir. iOS aygıtlarınız diğer Wi-Fi ağlarına başarılı şekilde bağlanabiliyorsa, yönelticinizin iOS aygıtınızla uyumlu olduğundan emin olmak için yönelticinizin üreticisine başvurun.
  • Wi-Fi yönelticinizi iOS aygıtlarıyla kullanmak üzere yapılandırmak için önerilen ayarlara bakın.